18 Οκτωβρίου 2012

Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους ομολογιούχους

0 σχόλια

Θα υπάρξει ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ στην οποία θα δηλωθούν τα 11.000 φυσικά πρόσωπα για να λάβουν τις φοροελαφρύνσεις το 2013.
Θα υπάρξει ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ στην οποία θα δηλωθούν τα 11.000 φυσικά πρόσωπα για να λάβουν τις φοροελαφρύνσεις το 2013.
Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα που ζημιώθηκαν από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξετάζει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
 
Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου αναφέρει πως "η φορολογική αντιμετώπιση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI και ειδικότερα φυσικών προσώπων που έλαβαν μέρος των αποζημιώσεων και λοιπών αμοιβών τους από το Δημόσιο σε ομόλογα και όχι σε μετρητά, ενώ έχουν φορολογηθεί για ολόκληρο το ποσό, θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου".
 
Σημειώνεται πως ήδη από τον Απρίλιο 2012 το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε σε επίπεδο υπηρεσιών σχέδιο που δίνει στους ομολογιούχους που κουρεύτηκαν την δυνατότητα να μην πληρώνουν φόρους μέχρι και δέκα χρόνια, ώστε να μπορέσουν να συμψηφίσουν τη ζημία τους από το PSI με το φόρο εισοδήματος.
 
Αν το σχέδιο αυτό προχωρήσει θα υπάρξει ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ στην οποία θα δηλωθούν τα 11.000 φυσικά πρόσωπα για να λάβουν τις φοροελαφρύνσεις το 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου