16 Ιανουαρίου 2013

Η κρυφή ατζέντα των κυβερνητικών εταίρων

0 σχόλια

i-kryfi-atzenta-ton-kyvernitikon-etairon
Την ώρα που η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η επιχείρηση ελέγχου της ψήφου των βουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτη, υπάρχουν δύο άνθρωποι που υποκρίνονται ότι δεν τους απασχολεί το θέμα.

Πρόκειται για τους πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την κυβέρνηση και παρέπεμψαν στην ολομέλεια της Βουλής την απόφαση για το πόσες κάλπες θα στηθούν στην ψηφοφορία της Πέμπτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. 

Οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των «τριών» διέψευσαν ότι έγινε σχετική συζήτηση δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση που θα ληφθεί κατά πλειοψηφία, τα κόμματα που την έχουν και στηρίζουν τη κυβέρνηση δεν συμφώνησαν την στάση τους. Ίσως θα πρέπει να τηρούνται πρακτικά αφού οι συναντήσεις είναι επίσημες και αφορούν τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ο δύο κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και προκρίνουν τη λύση να στηθούν τρεις κάλπες -μία για κάθε πρόταση- η αντιπολίτευση ζητά τέσσερις κάλπες -μία για κάθε πρόσωπο. Ο κ. Κουβέλης είχε αντιπροτείνει να στηθεί μία κάλπη με πέντε ψηφοδέλτια -ένα για κάθε πρόσωπο και ένα λευκό. 

Μάλλον υποχώρησε υπό την πίεση του Βαγγέλη Βενιζέλου για αυτό και άδειασε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος που διέρρεε την πρόταση Κουβέλη της μίας κάλπης. 

Αλαλούμ στη ΔΗΜΑΡ για το συγκεκριμένο θέμα. Πάντως η προσπάθεια των τριών κυβερνητικών εταίρων να πείσουν ότι δεν συζήτησαν το θέμα υποτιμά τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης. 

Επίσης, προκαλεί εντύπωση ότι ενώ υπάρχει κινητικότητα στα Εθνικά θέματα, υπό τις εξελίξεις των «τελευταίων ιδεών» που κατέθεσε ο Μ.Νίμιτς για το σκοπιανό και με δεδομένη την ανακίνηση του θέματος της ΑΟΖ, οι τρεις αρχηγοί δεν τα συζήτησαν! Να το πιστέψουμε; Μάλλον όχι! Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει πιθανότατα νέα σύσκεψη και αναμένουμε τη ατζέντα της συζήτησης. 

Η εικόνα των συναντήσεων αλλά και ο τρόπος που γίνεται η ενημέρωση στην καγκελόπορτα του Μαξίμου με τους κ.κ Βενίζέλο και Κουβέλη να ενημερώνουν για τα θέματα που συζήτησαν εκτός από την έλλειψη σοβαρότητας δεν παραπέμπουν σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. 

Βέβαια προσφέρει μια ευκαιρία για επικοινωνιακό σόου, με τη σύσκεψη να τελειώνει πάνω στα δελτία των 20.00 και να γίνονται οι σχετικές δηλώσεις… 

Νίκος Παναγιωτόπουλος
www.newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου