24 Μαρτίου 2013

Καταραμένη λιτότητα...

0 σχόλια

Μείωση μισθού κατά 2 εκατ. ευρώ ζήτησε ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank...
Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Άνσου Τζάιν ζήτησε να μειωθεί η αποζημίωσή του κατά σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, ώστε να... είναι ίση με το πακέτο της αμοιβής του συναδέλφου του Γιούργκεν Φίτσεν, γράφει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.


Ο Τζάιν, ο οποίος ως τον Ιούνιο ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην Deutsche Bank, ζήτησε στις αρχές της χρονιάς να μην του καταβληθεί μέρος των μπόνους του.

Η τράπεζα απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι οι Τζάιν και Φίτσεν θα λάβουν 4,8 εκατ. ευρώ έκαστος το 2012, μειώνοντας τις αμοιβές του πρώτου μετά την αναθεώρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχε ανακοινώσει.

Ο Πάουλ Αχλάιτνερ, μέλος του ελεγκτικού συμβουλίου της τράπεζας, είπε ότι το ΔΣ της Deutsche Bank θεώρησε καλή ιδέα οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι να αμείβονται εξίσου.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης βάσει των στοιχείων του ενεργητικού της έκανε γνωστό νωρίτερα την εβδομάδα που πέρασε ότι αύξησε το ποσό που έχει δεσμεύσει για αντιδικίες, διορθώνοντας τα αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει την 31η Ιανουαρίου, που ήδη αντανακλούσαν την υψηλότερη ζημία που έχει καταγράψει μέσα σε ένα τρίμηνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το 2011, ο Τζάιν είχε λάβει 9,8 εκατ. ευρώ και ο Φίτσεν 4,2 εκατ. ευρώ σε πάγιες και έκτακτες αποδοχές, καθώς και σε αξιόγραφα.


news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου