19 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Η Μανωλάδα δεν είναι μεμονωμένο γεγονός...

0 σχόλια

«Η δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως λένε ορισμένοι» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοινωση του, για τα τραγικά γεγονότα στη Μανωλάδα.

«Το... ΚΚΕ εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των εργατών γης στην περιοχή. Σήμερα η απάντηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή οργάνωσε κινητοποιήσεις στη Μανωλάδα και σε άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα, ενάντια σε αυτό το όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας. Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, βρέθηκε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής του Επιτροπής στην Ηλεία.

Θα πρωτοστατήσει με συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος εργατών, για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο και οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας χιλιάδων εργατών στη χώρα μας. Για να ανατραπεί η πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η επίθεση στη Μανωλάδα είναι επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης. Δείχνει τις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών για ακόμη πιο φτηνούς και υποταγμένους εργάτες. Όπλο των εργαζομένων είναι η ταξική ενότητά τους, η οργάνωση και πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας» τονίζει το ΚΚΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου