19 Απριλίου 2013

Συναγερμός μετά τους πυροβολισμούς

0 σχόλια
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού στο χώρο του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι αυτοί που αναζητεί το FBI για το μακελειό της Δευτέρας στον μαραθώνιο της Βοστώνης, οι οποίοι διακρίνονταν στο βίντεο και τις φωτογραφίες, που είχε δώσει 12 ώρες νωρίτερα στη δημοσιότητα ζητώντας τη συνδρομή του κοινού για την αναγνώρισή τους. Η αμερικανική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα ακόμη μια πρόσφατη φωτογραφία του καταζητούμενου αναφέροντας ότι είναι από επίσκεψή του σε κατάστημα το βράδυ της Πέμπτης.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, πράκτορες του FBI και Εθνοφύλακες ερευνούν σπίτι - σπίτι, στις γειτονιές της πόλης Γουότερταουν, που βρίσκεται 10 χιλ. έξω από τη Βοστόνη.

Νωρίτερα στο πανεπιστήμιο αναφέρθηκε αναταραχή και στο σημείο έφθασε αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε τα πυρά δύο ενόπλων αγνώστων. Ο αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά.

Οι δυο ένοπλοι, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, σταμάτησαν και άρπαξαν ένα αυτοκίνητο, ενώ ανάγκασαν τον οδηγό να πάει μαζί τους. Η αστυνομία τους καταδίωκε για μισή ώρα, ώσπου έφθασαν 10 χιλ έξω από τη Βοστώνη, στην πόλη Γουότερταουν και εκεί οι αστυνομικοί τους απέκλεισαν. Οι δύο δράστες άφησαν ελεύθερο τον οδηγό.

Οι ένοπλοι όπως είπε η αστυνομία έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Απότην σφορδή ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός ενώ τραυματίστηκε θανάσιμα ένας από τους δύο ενόπλους.

Ο έτερος ένοπλος κατάφερε να διαφύγει. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία για ο,τιδήποτε ύποπτο προειδοποιώντας ότι ο καταζητούμενος είναι τρομοκράτης και έτοιμος να σκοτώσει.

Ο εντοπισμός των δυο ανδρών απ' το FBI έβαλε στο περιθώριο το σενάριο του "μοναχικού λύκου", ενός δράστη δηλαδή που έδρασε μεμονωμένα. Το FBI σημείωσε πως δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν άλλοι συνεργάτες.

Οι φωτογραφίες των υπόπτων δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου ο Μπαράκ Ομπάμα κι η σύζυγός του Μισέλ παρακολούθησαν λειτουργία στον καθολικό καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης στη μνήμη των θυμάτων σύμφωνα με το megatv.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου