22 Οκτωβρίου 2013

Διθύραμβοι για Τσίπρα από Agence Europe: «Χαρισματικός ηγέτης της μάχης κατά της λιτότητας»

0 σχόλια
Διθύραμβοι για Τσίπρα από Agence Europe: «Χαρισματικός ηγέτης της μάχης κατά της λιτότητας»
To εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα πλέκει το πρακτορείο Agence Europe με αφορμή την  υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.
Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Ευρωεκλογές 2014: Ο Τσίπρας θα ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Αριστεράς», ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζετια ως «χαρισματικός ηγέτης της μάχης κατά της λιτότητας στην Ευρώπη», ενώ υπογραμμίζεται πως για την Ευρωπαϊκή Αριστερά η υποψηφιότητα του Ελληνα πολιτικού «αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό ελπίδας για την Ευρώπη».
Στο δημοσιεύμα αναφέρεται ότι ο επικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο επίσημος υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με άξονα την επικείμενη απόφαση διαφορετικών πολιτικών κομμάτων που πρόκειται να ορίσουν έναν μοναδικό υποψήφιο στον αγώνα για την Προεδρία της Επιτροπής.
Παραπέμπει επίσης, σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Η Ελλάδα έχει υπάρξει το πειραματόζωο των πολιτικών λιτότητας. Αλλά έχει αντισταθεί και θα συνεχίσει να αντιστέκεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει πώς να συγκεντρώσει τον ελληνικό λαό ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και τον απολυταρχισμό, για την ανάκαμψη της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που δείχνει αλληλεγγύη. Η φωνή του Αλ. Τσίπρα θα είναι η φωνή της αντίστασης και της ελπίδας απέναντι στις ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές και απέναντι στην απειλή της άκρας δεξιάς».
Σημειώνεται τέλος, ότι η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα θα αποφασιστεί σε διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη στις 13- 15 Δεκεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου