22 Οκτωβρίου 2013

Στη φυλακή για αρπαγή ανηλίκων οι δύο Τσιγγάνοι

0 σχόλια

Στις αγροτικές φυλακές Λάρισας ο 39χρονος Χρήστος Σαλής - Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου - Υπό αυστηρά μέτρα η μεταγωγή τους για το φόβο επεισοδίων από άλλους Ρομά


Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο Ρομά που μέχρι πρότινος παρουσιάζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει και εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα, τόσο ο 39χρονος Χρήστος Σαλής όσο και η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαλής αναμένεται να οδηγηθεί στις αγροτικές φυλακές Λάρισας και η Δημοπούλου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα γίνει ακριβώς η μεταγωγή τους καθώς η αστυνομία λαμβάνει ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο αντίδρασης από την τοπική κοινωνία των Ρομά.


Πληροφορίες για τους δύο αναζητά η αστυνομία

Η ΕΛΑΣ έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο Ρομά αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το ζευγάρι καθώς δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην απαρχή της αποκάλυψης ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Οι δύο Ρομά που συνελήφθησαν και οδηγούνται στη φυλακή είναι οι:

-Σαλής Χρήστος του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα


-Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή Σάλη Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.



Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ «η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων».

«Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου