30 Οκτωβρίου 2013

Αφού κι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι αναπόφευκτα έρχονται νέα μέτρα, που βασίζει τις υποσχέσεις του;

0 σχόλια
Σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται το εξής:

Οι δήθεν παλικαρισμοί από το δίδυμο των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται. Νέα μέτρα που εκτός των άλλων, οδηγούν στη δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, αφού υπερφορολογεί τα ακίνητα και τη γη, νομιμοποιεί το «χαράτσι» προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε τιμές αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Χθες, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

Πιστεύετε για παράδειγμα ότι υπάρχει έστω και ένας έλληνας σήμερα, ακόμα και ψηφοφόρος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, που να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα αν συνεχίσουμε σ’ αυτή την στρατηγική; Που να πιστεύει ότι όλη αυτή η κωμωδία της αντίστασης στην τρόικα δεν θα καταλήξει και πάλι σε δράμα για τους συνταξιούχους, την κοινωνική ασφάλιση, τις χτυπημένες από αλλεπάλληλα κύματα μέτρων κοινωνικές ομάδες; Όχι βέβαια.

Σχόλιο: Προσωπικά, συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό «παλικαρισμοί» για τη δήθεν διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και δεν διαφωνώ επίσης στο ότι κανείς δεν πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Έχω όμως μια απορία: πώς είναι δυνατόν να ασκεί μια τέτοιου είδους κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτός που υπόσχεται ότι αν κυβερνήσει θα κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές κι ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα; Τι είναι αυτό που θα αλλάξει και οι προσπάθειες του Τσίπρα θα πιάσουν τόπο;

Η χώρα έχει ήδη πληρώσει ακριβά τη λογική του «όταν θα διαπραγματευτούμε εμείς, θα είναι αλλιώς» καθώς όλοι είδαμε που κατέληξε η περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» του Αντώνη Σαμαρά. Δεν νομίζω ότι αντέχουμε ακόμα ένα φιάσκο.

www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου