18 Οκτωβρίου 2013

Οριστική η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Κομισιόν

0 σχόλια

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν ότι το διεθνές κύρος, που προσδίδει η εξέλιξη αυτή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα του τονίσει και την «πρωθυπουργική» εικόνα στο εσωτερικό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα στη Μαδρίτη, όπου θα συνεδριάσει το προεδρείο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για να προετοιμάσει το σύνοδο του Κόμματος τον Δεκέμβριο, που θα γίνει πάλι στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι εισηγήσεις του προεδρείου προς τη σύνοδο και μεταξύ των προτάσεων θα είναι και η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προταθεί ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως διάδοχος, δηλαδή, του Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Ουσιαστικά η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα είχε ξεκαθαρίσει προ εικοσαημέρου στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο της ευρωομάδας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά σήμερα θα ληφθούν και τυπικά οι αποφάσεις. Η επίσημη ανακήρυξη τον Δεκέμβριο θα έχει απλώς πανηγυρικό χαρακτήρα. Στην Κουμουνδούρου διαμορφώνουν πάντως ήδη σχέδιο ανάδειξης της σημασίας, που έχει για τη χώρα, την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του κ. Τσίπρα και αναμένουν ότι το διεθνές κύρος, που προσδίδει η εξέλιξη αυτή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα του τονίσει και την «πρωθυπουργική» εικόνα στο εσωτερικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου