20 Οκτωβρίου 2013

Δραγασάκης: Ο Σαμαράς είναι ο πιο ακραίος αστός πολιτικός...

0 σχόλια

Μονόδρομο θεωρεί ο Γιάννης Δραγασάκης την επιβολή νέων μέτρων εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική και δεν υπάρξει γενναίο κούρεμα του χρέους. Μιλώντας στην...
"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" σημειώνει ότι η χώρα βιώνει ανθρωπιστική κρίση ενώ σχολιάζοντας τη θεωρία των δύο άκρων επισημαίνει ότι στοχεύει να εξισώσει τη βία του θύτη με την αντίσταση του θύματος.
Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά από τους προκατόχους του στην ηγεσία της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πιο ακραίο αστό πολιτικό των τελευταίων δεκαετιών» και τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να αναβιώσει το μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος της δεκαετίας του '50.

Ο Γιάννης Δραγασάκης μιλά για μια κρίση που απειλεί πλέον την ίδια τη συνέχεια της ελληνικής κοινωνίας και επισημαίνει πως εντός της τρόικας και των Μνημονίων κανένα από τα υπάρχοντα σενάρια λύσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν δίνει θετική διέξοδο.
Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε διάλογο με άτομα και ομάδες που διαπιστώνουν τους κινδύνους από την κοινωνική εξαθλίωση και συζητούν τρόπους για να ανατραπεί αυτή η πορεία ενώ διαμηνύει ότι το κόμμα του θα "πρωτοστατήσει για να υπάρξει ένα δημοκρατικό πλαίσιο ευρύτατης αποδοχής σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας της πολιτικής ζωής και σε ό,τι αφορά στις αντιπαραθέσεις, αλλά και τις συναινέσεις που μπορεί και πρέπει να αναζητούνται, έστω και σε επί μέρους θέματα, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου