21 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας

0 σχόλια

Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, δήλωσε από τη Μάλτα ο πρωθυπουργός - Η Έλλαδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, διεμήνυσε στους δανειστές

Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μάσκατ, στη Βαλέτα.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα του χρόνου λήψης αποφάσεων για τη διευθέτηση του χρέους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Έλλαδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που οδηγούν τη χώρα πίσω στην οικονομική ομαλότητα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο των νότιων ευρωπαϊκών χωρών και, ειδικότερα για τη χώρα μας, είπε ότι η ανεργία είναι 27% και έχουμε πολλούς ανέργους και πολλούς παράνομους μετανάστες, κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνουμε, όπως γνωρίζετε, και περνάμε δια πυρός και σιδήρου, ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, δημοσιονομική εξυγίανση, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν την Ελλάδα πίσω στην ομαλότητα, στην οικονομική ομαλότητα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

Για κοινό μέτωπο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε λόγο και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ, που θα έχουν διαδοχικά το 2014 η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Μία λύση δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο, αλλά δείχνουμε αποτελέσματα και αυτό το θέμα δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, ούτε να ελπίζουμε ότι ο χειμώνας έρχεται και θα υπάρξουν άλλες διελεύσεις» σημείωσε ο κ. Μάσκατ.

Στις 17:30 συνάντηση με Λέτα

Λίγους μήνες πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και με νωπές ακόμα τις μνήμες από τα δύο πρόσφατα ναυάγια με εκατοντάδες νεκρούς λαθρομετανάστες στη νήσο Λαμπεντούζα, ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου-μάστιγα για τις γειτονικές Ελλάδα και Ιταλία.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να διαμορφωθεί για το θέμα μια σαφής και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση, όμως, στις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.

Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Μάλτα και Ιταλία συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου