19 Οκτωβρίου 2013

«Η μητέρα της Μαρίας ήταν αλλοδαπή και ήθελε να την ξεφορτωθεί»

0 σχόλια

Η δικηγόρος των συλληφθέντων Ρομά υποστήριξε ότι η βιολογική μητέρα του 4χρονου κοριτσιού δεν είχε τα μέσα να το αναθρέψει και το έδωσε στους πελάτες της - «Γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδομάτα», παραδέχτηκε

«Τη Μαρία δεν την ήθελε η αλλοδαπή βιολογική μητέρα της και επειδή δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει αποφάσισε να την ξεφορτωθεί». Αυτό ισχυρίστηκε η δικηγόρος των Ρομά που φέρονται να απήγαγαν το 4ο κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό στη Λάρισα.

Η κ. Μαριέττα Παλάβρα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε των πελατών της τονίζοντας ότι η 40χρονη τσιγγάνα λυπήθηκε το κορίτσι και αποφάσισε να το πάρει κοντά της, σκεπτόμενη ότι εκεί που τάιζε πέντε στόματα, απλά θα τάιζε έξι.

Η δικηγόρος των συλληφθέντων Ρομά υποστήριξε ότι η βιολογική μητέρα του 4χρονου κοριτσιού δεν είχε τα μέσα να το αναθρέψει και το έδωσε στους πελάτες της - «Γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδομάτα», παραδέχτηκε.

Παράλληλα η δικηγόρος αποκάλυψε ότι γίνονται πολλές παρανομίες στις κοινότητες των τσιγγάνων, ώστε να εξασφαλίζονται τα επιδόματα του κράτους. Αυτό όμως σύμφωνα με την ίδια δεν σημαίνει ότι έκλεψαν οι πελάτες της ένα ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται, ενώ δήλωσε πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Τέλος, η κ. Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξ αρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.

Σημειώνεται πως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το lamiastar.gr, η 4χρονη βρισκόταν πριν από 15 ημέρες στη Λαμία. Η Μαρία ήταν στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου, όπως λένε σήμερα, τόσο παραγωγοί και επαγγελματίες όσο και καταναλωτές. Αρχικά ήταν μόνη της και ζητιάνευε, ενώ στην συνέχεια εμφανίστηκε και η «μητέρα».

Οι μαρτυρίες λένε πως ήταν βρώμικη ωστόσο όλοι αναρωτιόνταν πως ένα τόσο ξανθό παιδάκι θα μπορούσε να είναι Ρομά. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι ύποπτο και να ενημερώσει την αστυνομία.

Για την παρουσία της μικρής στην Λαμία, έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση στη Λάρισα, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ζητήσει την συνδρομή της Α.Δ. Φθιώτιδας.

Σαμαράς: Στηρίξτε την 4χρονη

Άμεση ήταν και η αντίδραση της κυβέρνησης για την υπόθεση του κοριτσιού. Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε στον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου