31 Οκτωβρίου 2013

"Καίει" ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και ΜΑΤ το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων

0 σχόλια
Αποκαλυπτικό για την αμφιλεγόμενη δράση ορισμένων υπηρεσιών της Αστυνομίας είναι το μακροσκελές πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ κατέγραψε αυξημένο αριθμό ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς σε περιοχές όπως εκείνες του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης.

Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στα χέρια του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα ακραίας συμπεριφοράς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την έρευνα, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου ανήκουν τα ΜΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών το διάστημα 2009 - 2013 ήταν 56% και κατεγράφη το 2012, που ήταν χρονιά εκλογών, κατά την οποία η Χρυσή Αυγή εισήλθε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.


Έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς


Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή. Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: "Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει".

"Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους", πρόσθεσε.

"Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο", συμπλήρωσε.

"Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους", κατέληξε.- news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου