20 Οκτωβρίου 2013

Π. Ρουμελιώτης: “Το ΔΝΤ έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της Ελλάδας”

0 σχόλια

“Η πολιτική του Ταμείου είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος” - “Προσυνεννοημένη η στάση ΔΝΤ και ΕΚΤ στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο” - “Δεν θα συζητηθεί πρόταση για κούρεμα χρέους, ούτε πριν, ούτε μετά τις ευρωεκλογές”

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της Ελλάδας». Ξεκάθαρος και σκληρός στην κριτική του εμφανίστηκε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος μιλώντας στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε πως το Ταμείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε πως είναι πια κατανοητό σε όλους,ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του ΔΝΤ είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια.

«Αισθάνονται άβολα γι΄αυτό» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στον διεθνή οργανισμό και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας το 28%, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Ταμείου κατά τις οποίες, δεν θα ξεπερνούσε το 14%.
 

Για το «παιχνίδι» του καλού και του κακού που παίζει το Ταμείο και η ΕΚΤ, ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε πως όταν έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, όλα είναι ήδη προσυνεννοημένα μεταξύ τους.

«Αυτή την περίοδο τον ρόλο του καλού έχει αναλάβει το ΔΝΤ και αυτόν του κακού η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα» σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης και κατέληξε λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, έχουν την ίδια γραμμή και απλώς αλλάζουν την τακτική τους.

Τέλος, σχετικά με τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης, επεσήμανε ότι μια τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά ούτε και μετά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου