19 Οκτωβρίου 2013

Κύκλωμα εμπορίας παιδιών «βλέπουν» οι αρχές

0 σχόλια

Ξεκινούν άμεσα έρευνες σε νοσοκομεία και ιδρύματα - Τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση: Πώς κατάφεραν οι Ρομά να αποσπάσουν ληξιαρχική πράξη γέννησης της 4χρονης; - Πώς εξέδωσαν ΑΦΜ στο όνομά της για να παίρνουν επίδομα τέκνων; - Πώς μπορούσε η 40χρονη «μητέρα» να ανοίγει οικογενειακές μερίδες με υποτιθέμενες γέννες ανά μήνα; - Στη δημοσιότητα θα δοθούν τη Δευτέρα οι φωτογραφίες των δύο Ρομά

Την άκρη του νήματος αναζητούν οι ελληνικές αρχές μετά την υπόθεση της 4χρονης Μαρίας που συγκλονίζει το Πανελλήνιο από χθες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται σε νοσοκομεία, μαιευτήρια και ιδρύματα, ώστε να διαπιστωθεί αν η υπόθεση του κοριτσιού αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ή πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι μιας τεράστιας «επιχείρησης» που ειδικεύεται στην εμπορία παιδιών.

Οι πρώτες κινήσεις πιθανότατα θα αφορούν σε εκτεταμένες έρευνες για πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητα τους, ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγο Β. Χαλάτση, η υπόθεση της 4χρονης που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά έχει μεγάλο βάθος και πολυπλοκότητα και οι αρχές θα πρέπει να κινηθούν άμεσα ώστε να φτάσουν στα άτομα που «νομιμοποίησαν» την αρπαγή του κοριτσιού. Παράλληλα αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ατόμων που συνελήφθησαν από τις αρχές για την υπόθεση της 4χρονης. «Τότε εκεί θα καταλάβει κανείς, εάν το παιδί είναι δικό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.


 

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτουν σαφείς ευθύνες για δημοτικούς υπαλλήλους -ακόμα και του Δήμου Αθηναίων-, οι οποίοι εξέδιδαν τα πλαστά πιστοποιητικά, με τα οποία το ζεύγος των ημεδαπών Ρομά μπορούσαν να εμφανίζονται ως οι βιολογικοί γονείς του παιδιού, για το οποίο μάλιστα είχαν εκδώσει και ΑΦΜ!

Πλήθος ερωτημάτων, ακόμη, εγείρει το γεγονός ότι η 40χρονη μπορούσε να εξασφαλίζει έγγραφα, τα οποία την εμφάνιζαν να... γεννάει παιδιά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Προφανώς, πίσω από την υπόθεση της 4χρονης, που άνοξε τον ασκό του Αιόλου, βρίσκεται ένα κύκλωμα αγοραπωλησίας μικρών παιδιών, στο οποίο εμπλέκονται τόσο φορείς του Δημοσίου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και γιατροί!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

1. Πώς κατάφεραν οι δύο συλληφθέντες να αποσπάσουν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για την 4χρονη από το Δήμο Αθηναίων;

2. Πώς κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ στο όνομά της, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα τέκνων;

3. Πώς μπορούσε η 40χρονη να ανοίγει οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, εμφανιζόμενη να έχει αποκτήσει, αντίστοιχα, τρία παιδιά μέσα σε πέντε μήνες και άλλα τρία, μέσα σε 3,5 μήνες;

Όπως προκύπτει, η συγκεκριμένη υπόθεση με την έκνομη δραστηριότητα των δύο τσιγγάνων κρατούσε κρατά καλυμμένο, πίσω της, ένα ακόμα σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου