17 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βομβαρδίζουν το ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια

Ποιοι ειναι οι προσωπικοί λόγοι που δεν αφήνουν το Φ. Κουβέλη να συνεργαστεί με τον Β. Βενιζέλο που επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς χαρακτηρισμούς

Ολα δείχνουν πως θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι αναφορές του κ. Τσίπρα στο κόμμα του κ. Βενιζέλου, αλλά και το αντίθετο, αυξάνουν την ένταση και μειώνουν τις πιθανότητες για συνεργασία στο μέλλον.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΔΗΜΑΡ. Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της δημοκρατικής αριστεράς δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους , ούτε φυσικά οι σχέσεις του κ. Κουβέλη με τον κ. Βενιζέλο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει αναγάγει σε προσωπικά χαρακτηριστικά το ηχηρό όχι που λεει στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς, κάνοντας πολλούς να διερωτώνται απο που πηγάζει τόσο μεγάλη αντιπαλότητα.

Όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν οτι οι αρνητικές αναφορές του κ. Κουβέλη στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προέρχονται απο εκείνο το μοιραίο βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, που λίγο πριν τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, άλλα συμφωνήθηκαν στη κατ´ ιδιαν κουβέντα που έγινε μεταξύ τους με το μαύρο στην οθόνη της ΝΕΤ να κυριαρχει πολιτικά με τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν και αλλά έγιναν μετά , με συνέπεια την αποχώρηση του κ. Κουβέλη απο τη κυβέρνηση.

Συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν οτι η διαφωνία των δυο αρχηγών εχει λάβει προσωπικα χαρακτηριστικά επειδη πιστεύουν πως ο κ. Βενιζέλος, δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα. Άλλωστε ο κ. Κουβέλης ήταν αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα με τον κ. Σαμαρά καθώς πίστευε οτι τράβηξε στα άκρα το σκοινί με το μαυρο στη ΝΕΤ , για να οδήγηση τη χώρα πρόωρα σε εκλογές και επειδή το κατάλαβε , αποχώρησε απο τη κυβέρνηση για να μην οδηγηθεί η χώρα σε περεταίρω περιπέτειες.

Στο χειρισμο της υπόθεσης είχε συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Κουβέλη, αλλά δεν τήρησε τη συμφωνία ο αρχηγος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τέλος, υποστηρίζουν. Εξ αυτού λοιπόν του γεγονότος , ο κ. Κουβέλης αντιδρά με τόση μεγάλη μανία και αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.

«Η Κεντροαριστερά είναι μεγάλη παράταξη και το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό και ευρύχωρο, ζητάει να το σέβονται -όπως αυτό σέβεται τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να θέτει όρους και πρέπει να κρίνεται με κριτήρια εθνικά κι όχι μικροκομματικά» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο κείμενο των «58» και στην άρνηση της ΔΗΜΑΡ.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνοντας την τακτική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα πυρά του εναντίον της Κουμουνδούρου σημειώνοντας ότι «δεν ανήκει στο χώρο της Κεντροαριστεράς της ευθύνης, γιατί είναι ένα κόμμα συντεχνιακό, του παλιού δημόσιου τομέα, λαϊκιστικό, δημαγωγικό, που έχει μείνει στην εποχή προ της κρίσης και δεν αντιλαμβάνεται ότι τώρα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε νέα προβλήματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου