19 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοβουλία Σαμαρά για παράνομη μετανάστευση

0 σχόλια

Σε Μάλτα και Ιταλία μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός – Συναντάται με τον Ιταλό και Μαλτέζο ομόλογούς του για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει και της ανάληψης, τον Ιανουάριο του 2014, της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ταξιδέψει στην Μάλτα και την Ιταλία όπου και θα έχει επαφές με τους ομολόγους του, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα με την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, μπορούν να διαμορφώσουν μια ενιαία, σαφή και ξεκάθαρη πολιτική και να πιέσουν για μια νέα, ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή απέναντι στο πρόβλημα.

Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Ιταλία και Μάλτα θα συνοδεύσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Βέβαια η συγκυρία είναι τέτοια που θεωρείται βέβαιο ότι στο τραπέζι των επαφών, ειδικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Λέττα θα πέσει και το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιδιώκει η ελληνική πλευρά με την τρόικα. Θέμα που αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός και στην επικείμενη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου