22 Οκτωβρίου 2013

Η κυβέρνηση εξαπολύει νέο φοροκυνηγητό για να προλάβει την παραγραφή ανέλεγκτων υποθέσεων

0 σχόλια
Η κυβέρνηση εξαπολύει νέο φοροκυνηγητό για να προλάβει την παραγραφή ανέλεγκτων υποθέσεων
Τον κατά προτεραιότητα έλεγχο φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται ένα βήμα από την παραγραφή τους (στο τέλος του έτους), ζητεί με εγκύκλιό του προς τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Σε πρώτο πλάνο υποθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος, όπως απόκτησης μεγάλου πλούτου, ακινήτων εξωτερικού, offshore εταιρειών, αλλά και εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό.
Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί σε όσες υποθέσεις έχουν ανατεθεί με απόφαση υπουργού ή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και υποθέσεις που ο φορολογικός έλεγχος έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο έλεγχος στις υποθέσεις αυτές καθώς και στις επιχειρήσεις για τις οικονομικές χρήσεις 2004 και 2005 για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων, θα διενεργείται υποχρεωτικά .
Όπως διευκρινίζεται, θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης των υποθέσεων που πλησιάζουν στον χρόνο παραγραφής, ώστε ο έλεγχός τους να είναι άμεσος και να εστιάζεται καταρχήν στην χρήση που κινδυνεύει να παραγραφεί.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου