22 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα η ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

0 σχόλια

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει πως θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία - «Παρών» θα δηλώσουν ΑΝΕΛ και ΚΚΕ

Με ευρύτατη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας στην Ολομέλεια η τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, μετά και τη δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα δώσει θετική ψήφο στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία.

Όπως έχει προκύψει από την κρίσιμη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, την τροπολογία του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, στηρίζουν οι ΚΟ της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Παρών» θα δηλώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτατη συναίνεση πραγματοποιήθηκαν έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργού και των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είχαν ως αποτέλεσμα σειρά «νομοτεχνικών βελτιώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει πως θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία, μετά από διαβουλεύσεις, που κατέληξαν σε τροποποιήσεις της κυβερνητικής πρότασης.

Η αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνεται μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου