22 Οκτωβρίου 2013

Γιατί η Ντόρα «ξεσπάθωσε» υπέρ της Τρόικας και κατά του Μαξίμου

0 σχόλια

Τι «κρύβει» η προτροπή της να επιβληθεί σιωπή στον κ. Μπαλτάκο - Εμφανίζεται ενοχλημένη από το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί από τον πρωθυπουργό να εκφράσει τις απόψεις της

Υπέρ της τρόικας και κατά του Μεγάρου Μαξίμου «ξεσπάθωσε» η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του Σκάι, επιτέθηκε στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκο, επειδή χαρακτήρισε το μνημόνιο «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας».

Η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε να επιβληθεί «σιωπή» (!) στον κ. Μπαλτάκο, με το επιχείρημα ότι «ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορώ να ακούω τον κ. Μπαλτάκο».

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής, η κυρία Μπακογιάννη πνέει μένεα κατά του Μεγάρου Μαξίμου και συχνά, όπως λένε βουλευτές που συνομιλούν μαζί της, εκφράζει «φρικτά παράπονα», επειδή από το Μάιο του 2012, όταν διέλυσε το κόμμα της και επέστρεψε στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν την έχει καλέσει, για να ακούσει τις απόψεις της και τις θέσεις της.

Γι΄ αυτό και έπειτα από μια μεγάλη περίοδο σιωπής, το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις δημόσιες παρουσίες της και αυξάνει βαθμιαία την ένταση της κριτικής κατά της κυβέρνησης, παραμένοντας σταθερή στη φιλομνημονιακή της κατεύθυνση, που ήταν η αφορμή για να αποχωρήσει από τη ΝΔ, όταν την άνοιξη του 2010 ψήφισε υπέρ του μηνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η συνέντευξή της στον Σκάι, με την οποία δικαιολόγησε τη στάση της τρόικας, λέγοντας ότι «δεν μας πιέζει να κάνουμε χίλια πράγματα, αλλά μας πιέζει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα», ενώ, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία των τροϊκανών, επέμεινε ότι «υπάρχουν καθυστερήσεις στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων».

Διατύπωσε, επίσης, έμμεσους υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη», υπονοώντας ότι δεν γίνεται, αλλά επέμεινε στη μνημονιακή λογική, υποστηρίζοντας τη θέση ότι πρέπει «να γράψουμε το δικό μας μνημόνιο».

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ στράφηκε ακόμη κατά της κυβέρνησης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει «με τίποτε» να πάει σε πρόωρες εκλογές και, εάν χρησιμοποιήσει ως «όπλο» τις εκλογές, θα κάνει λάθος.

Επιχείρησε, εξάλλου, να τηρήσει ίσες αποστάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεν ότι ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση, αλλά συμπλήρωσε: «Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου