22 Οκτωβρίου 2013

Ο Αλ.Τσίπρας απειλεί τους επενδυτές ότι θα χάσουν τα λεφτά τους

0 σχόλια

«Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θα βρεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου», λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει «υπογραφές που αφορούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου» - Αν ψηφίσουν νέα μέτρα δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, προειδοποιεί τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και σε επενδυτές, εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαχείρισης Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο.

Αναφερόμενος στην προαναγγελία εκποίησης, όπως είπε, της ΔΕΗ,

αναφέρθηκε γενικότερα στις αποκρατικοποιήσεις τονίζοντας πως “όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου.Και δεν είναι απειλή, αλλά κατάθεση πρόθεσης”.

Παράλληλα τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως όσοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίσουν νέα μέτρα, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζητάει χρόνο στις συζητήσεις με την τρόικα και δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στους εργαζομένους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Ξέρουμε, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πως όταν ο πρωθυπουργός ζητάει στήριξη από την τρόικα, δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική. Στην πραγματικότητα, ζητάει χρόνο. Χρόνο μπορεί και να του δώσουν, αν αυτό θεωρηθεί ότι είναι το καλύτερο, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν, για να υλοποιηθούν οι εγκληματικές επιλογές.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του «για την προαναγγελία εκποίησης της ΔΕΗ, που προοιωνίζεται εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ενέργειας, όσο όμως και στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους».

Δήλωσε δε, ανήσυχος, γιατί μεγαλώνει ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το καθεστώς ενεργειακής φτώχειας και πρόσθεσε ότι η ανησυχία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, όταν μαθαίνουμε ότι, τηρώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος της ΔΕΗ, αλλά ακόμα και τα δίκτυα και τις γραμμές μεταφοράς, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές.

Κατά την άποψή μας, είπε ο κ. Τσίπρας, εδώ έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Και με αυτά δεν μπορούμε να παίζουμε, είπε, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αναφερόμενος στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωμνατικής αντιπολίτευσης είπε ότι η πραγματικότητα διαψεύδει αυτούς που μας κυβερνούν, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στο παραμύθι του «success story», στο παραμύθι της ανάπτυξης, θέλοντας να κερδίσει χρόνο.

Το πρόβλημά τους, λοιπόν, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ότι έχουμε φτάσει να έχουμε πάνω από 3.000.000 ανασφάλιστους, πάνω από 2 εκατομμύρια που ζουν στο όριο της φτώχειας και 30% ανέργους, 60% από τη νέα γενιά.

«Το πρόβλημά τους ξέρετε ποιο είναι; Ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα χάσουν την εξουσία μαζί με τα κουτάλια και τα ζουμιά. Να το πω λαϊκά και απλά. Γιατί το όργιο της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν σταμάτησε στα χρόνια του μνημονίου. Είναι εδώ, είναι παρόν και -επιτρέψτε μου την έκφραση- το αλισβερίσι των ιδιωτικοποιήσεων θα το γιγαντώσει το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρικ δεν υπάρχουν και παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα. Ακούω τώρα, δήλωσε, να παραιτηθούμε από τις βουλευτικές έδρες, προκειμένου να γίνουν επαναληπτικές εκλογές. «Αυτό θα δυναμώσει την προοπτική της ανατροπής ή θα την αποδυναμώσει;» διερωτήθηκε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα προκηρύξουμε εκλογές. Θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή και τη δεδηλωμένη αυτή την χάνουν, όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους, που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση. Αυτός είναι ο δρόμος. Και είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό τον δρόμο έχουμε διανύσει μαζί πολλά χιλιόμετρα και μπορούμε να διανύσουν ακόμα περισσότερα. Τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τρικ. Σαν αυτά που σκεφτόντουσαν οι χρυσαυγίτες, για να απειλήσουν τον Σαμαρά μην τους βάλει φυλακή».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κατέληξε, λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, αλλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι ένα ντόμινο εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη».

Επίθεση Κεδίκογλου σε Τσίπρα

«Οι μάσκες πέφτουν μία- μία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα.

Σημείωσε δε, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και «οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών, αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τσίπρα ότι τορπιλίζει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, «ποντάροντας στην αποτυχία της χώρας».

«Αυτή είναι η ιδεολογία του και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους καταγγέλλουμε σε κάθε πολίτη που σκέφτεται το καλό της πατρίδας» κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου