22 Οκτωβρίου 2013

Από χάκερ κυβερνητικοί πράκτορες...

0 σχόλια

Η καλύτερη κυβερνοάμυνα είναι η κυβερνοεπίθεση θεωρούν οι Βρετανοί. Έτσι, καταδικασμένοι χάκερ θα αποκτήσουν την δυνατότητα να...
ενταχθούν σε μονάδα αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων, κατόπιν αποφάσεων του υπουργού Άμυνας της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ.

Πρόκειται για μια νέα μονάδα του βρετανικού στρατού, την Joint Cyber Reserve Unit, που στόχο έχει την στρατολόγηση «ειδικών» του διαδικτύου, τους οποίους θα απασχολεί για 19 ημέρες τον χρόνο. Η μονάδα θα εμποδίζει τις επιθέσεις στο Ίντερνετ, αλλά και θα αντεπιτίθεται στους αντιπάλους.

«Εν γένει οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποκλείουν απαραιτήτως τα πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί. Κάθε ατομική περίπτωση εξετάζεται με βάση τα προσόντα του υποψηφίου», δήλωσε ο Χάμοντ στο BBC.

Αν κάποιος από αυτούς έχει καταδικασθεί στο παρελθόν, οι στρατολόγοι «θα εξετάσουν την καταδίκη, από πότε χρονολογείται, ποια ήταν η σοβαρότητά της, τι ποινή επιβλήθηκε στη συνέχεια», εξήγησε. «Συνεπώς δεν μπορώ να αποκλείσω να επιλεγεί ένας υποψήφιος που είχε στο παρελθόν καταδικασθεί», συνέχισε ο υπουργός.

Ο αρχηγός αυτής της νέας μονάδας των «κυβερνο-εφέδρων», ο αντισυνταγματάρχης Μάικλ Ουάιτ, διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν «απόλυτοι κανόνες για τα προσωπικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων...
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου