20 Οκτωβρίου 2013

Οι ιστορίες χαμένων παιδιών που συγκλόνισαν Ελλάδα και Ευρώπη

0 σχόλια

Η Μαντλίν, ο Μπεν, ο Άλεξ και οι γονείς που δεν ξέρουν αν και πού ζουν τα παιδιά τους - Αναπτερώνονται οι ελπίδες των γονιών του 24χρονου πλέον Μπεν Νίνταμ

Μνήμες από ιστορίες που έχουν συγκλονίσει και το πανελλήνιο τα προηγούμενα χρόνια ξύπνησε η περιπέτεια της 4χρονης Μαρίας που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα.

Η Μαντλίν Μακάν, ο Μπεν Νίνταμ και ο Άλεξ Μεσχισβίλι ήταν μόνο μερικές από τα πρόσωπα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν την επικαιρότητα καθώς ακόμα οι υποθέσεις τους δεν έχουν «κλείσει» οριστικά.

Πρώτη χρονικά είναι η ιστορία του μικρού Μπεν, ο οποίος χάθηκε σε ηλικία 21 μηνών το 1991 ενώ βρισκόταν με τους γονείς του στην Κω. Από τότε, 22 χρόνια μετά, κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει που βρίσκεται το παιδί.

Μετά όμως από την αποκάλυψη της περιπέτειας της 4χρονης Μαρίας, ίσως τα δεδομένα αλλάζουν για τον 24χρονο πλέον Μπεν. Σε σημερινό της δημοσίευμα η Sunday Mirror φιλοξενεί δηλώσεις της μητέρας του, Κάρι Νίνταμ, η οποία αναφέρει χρακτηριστικά: «Πάντα πιστεύαμε ότι τον Μπεν τον πήραν τσιγγάνοι. Η ελληνική αστυνομία μας έλεγε συνεχώς ότι οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά. Τώρα ξέρουμε ότι κλέβουν». Το 1996 μάλιστα υπήρχε μαρτυρία από έναν Έλληνα, τον Αντώνη Μπέτζιο, ο οποίος αναζητώντας τον δικό του γιο στον καταυλισμό τσιγγάνων στην Βέροια, είδε ένα αγόρι που έμοιαζε με τον Μπεν και όταν ρώτησε ένα από τα «κεφάλια» της φαμίλιας για το παιδί του απάντησε: «Τον πήραμε από την Κω». Πλέον όλες οι μαρτυρίες και οι υποθέσεις χαμένων παιδιών ξανανοίγουν και σ' αυτό ελπίζουν και οι γονείς του Μπεν Νίνταμ.

Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται αυτά της απαγωγής από τσιγγάνους ή του ατυχήματος σε οικοδομή όπου έπαιζε.

Δεύτερη χρονικά ιστορία είναι αυτή του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2006. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει καταδίκη δύο παιδιών, ηλικίας τότε 11 και 13 ετών, αλλά μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το που βρίσκεται το άψυχο κορμάκι του άτυχου Άλεξ.

Η ιστορία, όμως, που ίσως μοιάζει περισσότερο με αυτή της 4χρονης Μαρίας - μιας και τα δύο κορίτσια είναι ξανθά και έχουν περίπου την ίδια ηλικία - είναι αυτή της Μαντλίν, η οποία σε ηλικία τριών ετών - τότε, τον Μάιο του 2007 - εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της. Στην περίπτωσή της οι γονείς της αλλά και η βρετανική αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες και μάλιστα τις τελευταίες μέρες, προέκυψαν νέα στοιχεία για έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη κοντά στο δωμάτιο των ΜακΚαν να απομακρύνεται με κατεύθυνση τη θάλασσα, κρατώντας στα χέρια του ένα κοριτσάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου