17 Οκτωβρίου 2013

Πως αναλύουν και ερμηνεύουν τα επιτελεία των κομμάτων τις κινήσεις για τη κεντροαριστερά

0 σχόλια


Κάθε λόγο έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αισθάνονται ικανοποιημένα απο την απήχηση που φαίνεται πως είχε η κίνηση των 58 στελεχών που υπέγραψαν κοινο μανιφέστο για την κεντροαριστερά.

Στελέχη που συνομιλουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διαπιστώνουν πως τα μηνύματα που έλαβαν στη Χαριλάου Τρικούπη ειναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και πιστεύουν οτι αν όντως τα μηνύματα ειναι πραγματικά , τότε ίσως να υπάρχει ελπίδα για να αλλάξει κάτι. “Διαφορετικά αν ο κόσμος δεν θέλει δεν πειράζει ας επιλέξει αυτός τι θέλει” , ήταν το σχόλιο συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δυο στελέχη εκ των 58 που υπέγραψαν της διακήρυξη – πρόσκληση οι κύριοι Χειμωνάς και Δερβένης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή (actionday) επεσήμαναν οτι η κίνηση για τη κεντροαριστερά δεν αποκλείει στελέχη που μπορει να προέρχονται είτε απο το χωρο της ΝΔ είτε απο το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ορισμένοι εντός του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν μια τέτοια “ανατροπή” που θα έδειχνε ενδεχομένως και τη μεταστροφή των πολιτών. Κάτι τέτοιο όμως ειναι πολυ δύσκολο να συμβεί παραδέχονται γιατί η κίνηση των 58 θα πρεπει πρώτα να προκαλέσει ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη έναντι των πολιτών. Οι λύσεις και το σχέδιο που προτείνει η κινηση των 58 στελεχων για την έξοδο της χώρας απο τη κρίση ειναι προτάσεις ρεαλιστικές , αρκεί να μην χαντακωθούν και στη συνέχεια να μην απαξιωθεί η πρωτοβουλία που ανέπτυξαν τα συγκεκριμένα στελέχη.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες και στα υπόλοιπα κόμματα. 7 Νοεμβρίου οι κύριοι Κουβέλης και Λοβέρδος θα φορέσουν το δαχτυλίδι του αρραβώνα στη Θεσσαλονίκη με κοινή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν ενώ χθες βράδυ σε ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ παραβρέθηκαν στελέχη απο το πάλαι ποτε εκσυγχρονιστικό μπλοκ, αλλα και με υψηλή εκπροσώπηση απο το κόμμα του κ. Λοβέρδου.
Το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Κουβέλη ήταν επίκαιρο καθώς είχε τίτλο ” Η Δημοκρατία δεν απειλείται” και βρέθηκαν οι λεγόμενοι λοχαγοί του ΠΑΣΟΚ Μανίκας και Μαλεσιος, οι πρώην υπουργοί Αννα Διαμαντοπούλου και Πάνος Μπεγλίτης ενώ απο το κόμμα του κ. Λοβέρδου συμφωνία για τη νέα ελλαδα, ο γραμματέας της Χρήστος Αηδονης.

Ειναι φανερό περισσότερο απο ποτε, οτι καταβάλλεται μια υπερπροσπάθεια απο τις δυο ξεχωριστές κινήσεις που ειναι ανεξάρτητες μεταξυ τους και θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργια της νέας κεντροαριστεράς , οτι βρίσκονται σε εναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν τους συμπολίτες μας να τους εμπιστευτούν.
Μεταξυ τους υπάρχει ανταγωνισμός ενώ στις τάξεις και των δυο κινήσεων υπάρχουν στελέχη που επιθυμούν την κοινη κάθοδο όλων των δυνάμεων της κεντροαριστερας στις εκλογές, υψώνοντας τοίχος ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιπαρατιθενται με όρους λαϊκισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου