18 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοφανές: Ξύλο στο νοσοκομείο Κέρκυρας -Συνδικαλιστές κυνήγησαν τους επιθεωρητές

0 σχόλια
Πρωτοφανές: Ξύλο στο νοσοκομείο Κέρκυρας -Συνδικαλιστές κυνήγησαν τους επιθεωρητές
Σκηνές από τριτοκοσμική χώρα σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν Επιθεωρητές Υγείας αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο εφημερίας, ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τους συνδικαλιστές, οι οποίοι μόλις είδαν τους ελεγκτές έγιναν έξαλλοι.
Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Οι συνδικαλιστές προπηλακίστηκαν από συνδικαλιστές, με τους τελευταίους να φτάνουν στο σημείο να τους εγκλωβίσουν σε χώρο του κτιρίου, να τους φωνάζουν και να τους υβρίζουν. Μάλιστα όπως φέρεται να ανέφερα οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να φύγουν κακήν κακώς από το νοσοκομείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα
Οργή Αδωνι -Εδωσε εντολή για ΕΔΕ
Οργισμένος ο υπουργός Υγείας μόλις έμαθε για το περιστατικό έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα ΕΔΕ και αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.
«Αυτό το απίστευτο γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά την ενέργεια της ένορκης διοικητικής εξετάσεως, σε αυτοδίκαιη αργία», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζεται τέτοιους εργαζομένους. Το κράτος θα επιβάλλει τους νόμους σε όλους. Οι νόμοι είναι κοινοί για όλους και δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι συνδικαλιστές», πρόσθεσε.
Για τεχνητή ένταση κάνουν λόγο οι γιατροί
Τι υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Κέρκυρας Α. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε προσπάθεια τεχνητής έντασης αφού εκκλήθησαν εισαγγελέας και αστυνομία από τον Υπουργό Υγείας, υποτίθεται γιατί οι γιατροί προπηλάκισαν τους ελεγκτές, την ώρα που οι ελεγκτές μιλούσαν με τους γιατρούς και τους υπόσχονταν ότι θα κάτσουν εκεί «μέχρι τις 5 το πρωί» για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις «απουσίες» προσωπικού αλλά για τις δραματικές ελλείψεις του ιδρύματος.
Αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο
Και μέσα στην ένταση και την αναταραχή που επικρατούσε στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο που κάλυπτε το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το corfupress.gr η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του πανικού που δημιούργησε η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή να αποκλείσει εκατοντάδες άτομα πάνω σε μία εσωτερική σκάλα του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου.
www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου