23 Οκτωβρίου 2013

«Kίτρινη ειδοποίηση» για τη Μαρία από την Interpol

0 σχόλια

- Τη μεγάλωναν για τη γαμήλια προίκα της; - Πού επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας; - Η μικρή Λίζα που χάθηκε στο Κάνσας δε σχετίζεται με τη Μαρία, καθώς δεν ταιριάζουν οι ηλικίες τουςΜέχρι χθες η Μικρή Μαρία δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των παιδιών, τα ίχνη των οποίων αναζητούνται. Ωστόσο, έπειτα από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών, η Interpol εξέδωσε «κίτρινη ειδοποίηση» για τον ξανθό άγγελο που βρέθηκε στις 16 Οκτωβρίου σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Η Ιντερπόλ έχει ήδη εκδώσει μια κίτρινη ειδοποίηση για την Μαρία, η οποία περιλαμβάνει το προφίλ του DNA και μια φωτογραφία του κοριτσιού, προς όλες τις χώρες μέλη του οργανισμού με έδρα τη Λιόν της Γαλλίας.

Επίσης, έχει εκδοθεί «μπλε» ειδοποίηση για τον Χρήστο Σαλή και την Ελευθερία Δημοπούλου (ή Σελήνη Σαλή), τους τσιγγάνους που είχαν το παιδί στο σπίτι τους και υποστηρίζουν πως το αγόρασαν έναντι 80 ευρώ από τη Βουλγάρα μάνα της.

Η «μπλε» ειδοποίηση αφορούν στη συλλογή πρόσθετων στοιχείων για την ταυτότητα και τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων ανθρώπων.




Το κίνητρο: Τη μεγάλωναν για την προίκα της;

Ο Χρήστος Σαλής (ο τσιγγάνος «πατέρας» της Μαρίας) τηλεφώνησε σε έναν Βούλγαρο τον «Μιχάλη» μπροστά στους αστυνομικούς και εκείνος του ζήτησε να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά. Ο εντοπισμός του άνδρα αυτού είναι μια από τις προτεραιότητες της αστυνομίας.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως η μικρή βρέθηκε να ζει με το ζευγάρι με τη συναίνεση των γονιών του. Μάλιστα δεν αποκλείεται να έδωσαν στη μητέρα του περισσότερα από 80 ευρώ.



Αστυνομικοί, σύμφωνα με «Τα Νέα», παρατηρούσαν ότι το κοριτσάκι σε μερικά χρόνια, σε ηλικία 12-13 ετών, θα παντρευόταν. Σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά, ο πατέρας της νύφης παίρνει προίκα από την οικογένεια του γαμπρού και αυτή μπορεί να είναι ακόμη κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Μέχρι τότε όμωςα, το ζευγάρι έπαιρνε τα πολυτεκνικά επιδόματα
Στις καταθέσεις Ρομά και στην άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των πραγματικών γονιών της μικρής Μαρίας συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Βήμα», μέσω διεθνών συνεργασιών και πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ επιχειρείται να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς της μικρής Μαρίας σε διάφορες περιιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Κύριο ενδιαφερον υπάρχει για την δράση κυκλωμάτων υιοθεσιών.



Έρευνα γίνεται και στο κινητό τηλέφωνο του 39χρονου Ρομά «πατέρα» της Μαρίας ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν Βούλγαρο «μεσολαβητη» ο οποίος «του είχε φέρει στις αρχές του 2009 το νεογέννητο τότε κοριτσακι».

Ακόμη αναμένεται να ζητηθούν καταθέσεις από άτομα στο ευρύτερο περιβάλλον των δύο Ρομά αλλά κι άλλων ατόμων εντός κι εκτός Φαρσάλων που γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί με την Μαρία.


Δικηγόρος τσιγγάνων: «Ούτε άρπαξαν τη μικρή Μαρία, ούτε την εκμεταλλεύτηκαν»
Η δικηγόρος του ζευγαριού των τσιγγάνων, Μ. Παλάβρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία απόδειξη αρπαγής της μικρής Μαρίας» λέγοντας μάλιστα ότι οι πελάτες της νιώθουν δικαιωμένοι από την ανακοίνωση της Interpol ότι το κοριτσάκι δεν υπάρχει στη λίστα με τα εξαφανισμένα παιδιά προς αναζήτηση.

Η δικηγόρος υποστήριξε ότι οι τσιγγάνοι που μεγάλωναν το κατάξανθο κοριτσάκι δεν το εκμεταλλεύτηκαν αφού δεν το έβαζαν να ζητιανεύει. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, η μικρή Μαρία ήταν εγκλιματισμένη με τα ήθη και έθιμα των τσιγγάνων, χορεύε και χαμογελούσε.

Η ίδια ωστόσο, δεν έδωσε καμία απάντηση για το γεγονός ότι το ζευγάρι τσιγγάνων εμφανιζόταν να έχει 14 παιδιά και να λαμβάνει επιδόματα από το κράτος ύψους περίπου 2.700 ευρώ το μήνα. Ούτε γιατί το κοριτσάκι εμφανίζεται σε βίντεο με βαμμένα τα κατάξανθα μαλλιά του καστανά.

Ένα ζευγάρι από το Κάνσας ισχυρίζεται ότι η μικρή Μαρία, είναι η δική του κόρη που χάθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια.




Η μικρή Μαρία δεν η Λίζα που χάθηκε από το Κάνσας το 2011
Η εξαφάνιση της Λίζας από το Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών δε φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση της Μαρίας.

Ο 31χρονος Τζέρεμι Ίργουιν και η 30χρονη Ντέμπορα Μπράντει επικοινώνησαν με τις ελληνικές αρχές ελπίζοντας ότι το μικρό, ξανθό κοριτσάκι θα αποδειχθεί πως είναι το παιδί τους.

Η μικρή Λίζα χάθηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε ηλικία 11 μηνών από το σπίτι της, έπειτα από μια ληστεία και σήμερα πρέπει να είναι τριών ετών. Η ηλικία αυτή δεν ταιριάζει με την ηλικία της Μαρίας, η οποία εκτιμλαται ότι είναι από 4 έως 6 ετών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου