22 Οκτωβρίου 2013

Αναβολή στη δίκη του «δράκου» της Πάρου - Οι γονείς της Μυρτούς ζήτησαν να είναι παρόντες στo δικαστήριο

0 σχόλια
Αναβολή στη δίκη του «δράκου» της Πάρου - Οι γονείς της Μυρτούς ζήτησαν να είναι παρόντες στo δικαστήριο
Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του Πακιστανού που κακοποίησε βάναυσα την 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012. Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα των γονιών του θύματος, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, στο πλευρό του παιδιού τους, καθώς όπως είπαν, επιθυμούν να παραστούν και οι ίδιοι στη δίκη του 21 ετών Πακιστανού.
Η άτυχη Μυρτώ βρίσκεται σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρίο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς γι αυτό και ζήτησαν την αναβολή της δίκης μέχρι να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ο Αχμέτ Βακάς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τους τελευταίους μήνες κρατείται στις φυλακέςΓρεβενών.
Σήμερα μεταφέρθηκε για τη δίκη του στο μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου. Κατά μεταγωγή του στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης, όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη άλλη μία δίκη με κατηγορούμενο τον Βακάς, αυτή τη φορά για ψευδής ανωμοτί κατάθεση. Πρόκειται για την υπόθεση με τα ψευδή στοιχεία της ηλικίας του που είχε δώσει στην αρχική του κατάθεση. Κατά πάσα πιθανότητας ο Πακιστανός θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων για την εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνεχείς μεταγωγές του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου