22 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Επιμένει στο παραμύθι του success story η κυβέρνηση...

0 σχόλια

"Επιμένει στο παραμύθι του success story για να κερδίσει χρόνο ο πρωθυπουργός", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ...
εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 'Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα, χωρίς να έχει καμία εναλλακτική πρόταση. Μπορεί να του δώσουν χρόνο εάν θεωρηθεί ότι είναι το καλύτερο, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν για να υλοποιηθούν οι εγκληματικές επιλογές", πρόσθεσε. Στον Αλ. Τσίπρα επιτέθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας για "ακραίες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ".

"Το πρόβλημά τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ"

Αναφερόμενος στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "η πραγματικότητα διαψεύδει αυτούς που μας κυβερνούν, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στο παραμύθι του success story, στο παραμύθι της ανάπτυξης, θέλοντας να κερδίσει χρόνο".

"Το πρόβλημά τους, λοιπόν, δεν είναι ότι έχουμε φτάσει να έχουμε πάνω από 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους, πάνω από 2 εκατομμύρια που ζουν στο όριο της φτώχειας και 30% ανέργους, 60% από τη νέα γενιά. Το πρόβλημά τους ξέρετε ποιο είναι; Ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα χάσουν την εξουσία μαζί με τα κουτάλια και τα ζουμιά. Να το πω λαϊκά και απλά. Γιατί το όργιο της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν σταμάτησε στα χρόνια του μνημονίου. Είναι εδώ, είναι παρόν και -επιτρέψτε μου την έκφραση- το αλισβερίσι των ιδιωτικοποιήσεων θα το γιγαντώσει το επόμενο διάστημα", συμπλήρωσε.

"Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν την δεδηλωμένη"...

"Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα προκηρύξουμε εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ζήτημα πρόωρων εκλογών, που καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να προκαλέσει. «Θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή. Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή και τη δεδηλωμένη αυτή την χάνουν όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους, που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση. Αυτός είναι ο δρόμος. Και είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό τον δρόμο έχουμε διανύσει μαζί πολλά χιλιόμετρα και μπορούμε να διανύσουν ακόμα περισσότερα. Τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τρικ. Σαν αυτά που σκεφτόντουσαν οι χρυσαυγίτες για να απειλήσουν τον Σαμαρά μην τους βάλει φυλακή".

"Είναι κρίσιμο να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, αλλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι ένα ντόμινο εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη", συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ξεπούλημα της ΔΕΗ"

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του "για την προαναγγελία εκποίησης της ΔΕΗ, που προοιωνίζεται εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ενέργειας, όσο όμως και στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους" την ώρα που μεγαλώνει ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας.

"Κατά την άποψή μας", είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο "ξεπούλημα της ΔΕΗ", "εδώ έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Και με αυτά δεν μπορούμε να παίζουμε".

Κεδίκογλου: Ακραίος ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
"Οι μάσκες πέφτουν μία- μία" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και "οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών, αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές τού ΣΥΡΙΖΑ".
Ο Σ. Κεδίκογλου κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Τσίπρα ότι "τορπιλίζει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, ποντάροντας στην αποτυχία της χώρας".
"Αυτή είναι η ιδεολογία του και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους καταγγέλλουμε σε κάθε πολίτη που σκέφτεται το καλό της πατρίδας", κατέληξε...
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου