5 Νοεμβρίου 2013

Το προφίλ του δολοφόνου: Ελληνας, 30άρης και έμπειρος εκτελεστής

0 σχόλια

Τα συμπεράσματα από τα 25 βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία – Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι προσπαθεί να “μαντέψει” τον επόμενο στόχο

Σε δυο επίπεδα κινούνται οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, λίγα 24ωρα μετά τη διπλή δολοφονία το βράδυ της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες της επίθεσης και παράλληλα να προλάβουν καταστάσεις… «Δεν είναι μόνο η εξιχνίαση της επίθεσης. Είναι και η επανεξέταση όλων των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται για την προστασία πιθανόν στόχων… Προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό των λεγόμενων ανταρτών πόλης προκειμένου να «μαντέψουμε» το πιθανό επόμενο στόχο» λέει με νόημα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του εκτελεστή. Με βάση τέσσερις καταθέσεις που έχουν δώσει δυο άντρες αυτόπτες μάρτυρες, μια γυναίκα που ήρθε τετ –α τετ με τον δολοφόνο και φυσικά τoν τέταρτο χρυσαυγίτη που γλίτωσε από της σφαίρες, αλλά και τα περίπου 25 βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών καταλήγουν στο συμπέρασμα:

Είναι Έλληνας περίπου 30 ετών, αδύνατος, γυμνασμένος και με ύψος 1.70. Άριστος γνώστης των όπλων που γνωρίζει τη μεθοδολογία των εκτελεστών. Για παράδειγμα από τις 15 σφαίρες που παίρνει το πιστόλι zastava των 9ΜΜ, έριξε τις 12 στο σημείο της επίθεσης και άφησε 3 σφαίρες προκειμένου να τις έχει κατά τη διαφυγή...

Ο τρόπος που έδρασε, δείχνει ότι το έχει ξανακάνει. Δεν είναι δηλαδή πρωτάρης που πήρε ένα πιστόλι και πήγε να χτυπήσει στόχους.

Γιάφκα

Παράλληλα το γκαράζ-αποθήκη που έκρυβαν για 4 μήνες την κλεμμένη μηχανή τα μέλη της οργάνωσης και πιθανότατα χρησιμοποιούν ως γιάφκα, ψάχνουν εναγωνίως στην Αντιτρομοκρατική. Εκτιμούν πως βρίσκεται κάπου στα βόρεια προάστια, δεν είναι διαμέρισμα και εκεί θα κρύβουν και τον οπλισμό. «Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν τις έρευνες.

Όποιος έχει δει την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ή κάποιος να κινούνται περίεργα το βράδυ της Παρασκευής από το Ηράκλειο μέχρι τη Μεταμόρφωση να τηλεφωνήσει στην αστυνομία» εξηγεί με νόημα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «αν βρούμε τη γιάφκα, όμως, τότε θα εντοπίσουμε αποτυπώματα και βιολογικό υλικό και τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα...».

Προκήρυξη

Όσο περνούν οι ώρες και οι τρομοκράτες δεν στέλνουν προκήρυξη, τόσο πολλαπλασιάζονται οι φόβοι για νέα αιματηρή παρέμβαση μελών του σύγχρονου του αντάρτικου πόλης. «Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν στείλουν προκήρυξη, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε...» λέει με νόημα πηγή της «Κατεχάκη» και προσθέτει «από την ανάληψη ευθύνης θα μάθουμε πολλά...».

Στην Αντιτρομοκρατική καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση παρουσιάζει ομοιότητες τόσο με χτύπημα σε βάρος αστυνομικών διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια ένα μήνα μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, όσο και με τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Στην πρώτη περίπτωση, ένοπλοι αντάρτες πόλης του Επαναστατικό Αγώνα επιτέθηκαν με καλάζνικοφ κατά ομαδικού στόχου τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυφύλακα Διαμαντή Ματζουνη.

Ήταν μια κίνηση αντεκδίκησης. Κάτι που φέρεται να κρύβεται και πίσω από την επίθεση της Παρασκευής στο Ηράκλειο. Μόνο που αυτή τη φορά αντί για αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι ένοπλοι επέλεξαν μέλη ομάδας περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ένα μήνα και κάτι πριν είχε σημειωθεί η δολοφονία του νεαρού ράπερ Παύλου Φύσα από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Όμως οι αναλυτές διαπιστώνουν μια σημαντική διαφορά. Στην περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια, οι ένοπλοι έριξαν με καλάζνικοφ από απόσταση χωρίς να σημαδεύουν κάποιο αστυνομικό ενώ στην περίπτωση του Ηρακλείου, οι δράστες σημάδεψαν από τα τέσσερα μέτρα, πάτησαν τη σκανδάλη δώδεκα φορές και στη συνέχεια έριξαν και τη χαριστική βολή στο ένα από τα τρία θύματα διαθέτοντας «επαγγελματική» ψυχραιμία.

Και σε αυτό το σημείο, είναι εμφανής η ομοιότητα με τον τρόπο που εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας αλλά και ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας από τη Σέχτα Επαναστατών.

Οι τρομοκράτες, πλησίασαν το δημοσιογράφο και τον αστυνομικό τους εκτέλεσαν με δεκάδες σφαίρες και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με απόλυτη ψυχραιμία χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο όχημα που είχαν αφήσει δεκάδες μέτρα μακριά από τα σημεία των επιθέσεων.

Παράλληλα στη φωτογραφία που έστειλαν τα μέλη της Σέχτας με τον οπλισμό της οργάνωσης, υπάρχουν πιστόλια zastava των 9ΜΜ, ίδια μ΄ αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση των δυο χρυσαυγιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου