2 Νοεμβρίου 2013

Σε τρία μέτωπα οι έρευνες για την εκτέλεση δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

0 σχόλια

«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης - Καρέ-καρέ εξετάζεται το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής - Μυστήριο με την κλεμμένη μοτοσικλέτα, αγνοείται ο κωφάλαλος ιδιοκτήτης της - «Κλειδί» η μαρτυρία του τέταρτου μέλους της ΧΑ, που ήταν μαζί με τους δύο νεκρούς και τον τραυματία και κατάφερε να διαφύγει

Ένα βίντεο που κατέγραψε καρέ - καρέ την επίθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες στο βίντεο (από την κάμερα ασφαλείας των γραφείων της XA) απεικονίζεται η σκηνή της διπλής δολοφονίας, όμως εκεί που επικεντρώνονται οι ειδικοί αναλυτές, είναι στην εικόνα του εκτελεστή.

Και αυτό γιατί προσπαθούν, με βάση το συγκεκριμένο καρέ, να συγκρίνουν το σωματότυπο με υπόπτους από το χώρο των ένοπλων οργανώσεων.

Ο δεύτερος άξονας ερευνών είναι ο εντοπισμός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και η αποκρυπτογράφηση του δρομολογίου διαφυγής.

Σ' αυτό το κομμάτι οι πληροφορίες λένε πως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της μηχανής (η οποία εκλάπη την Τετάρτη), αλλά όχι τη μοτοσικλέτα.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει μια μηχανή που βρέθηκε μερικά χιλιόμετρα μακριά (στην περιοχή της Μεταμόρφωσης), ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί...

Στο τρίτο επίπεδο, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων. Ιδιαίτερη βαρύτητα για την Αντιτρομοκρατική έχει η κατάθεση που θα δώσει το τέταρτο μέλος της ΧΑ που ήταν μαζί με τους δυο νεκρούς και τον ένα σοβαρά τραυματία έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει.

Μάλιστα, τον πυροβόλησαν δύο φορές, χωρίς να το πετύχουν. Ο νεαρός άνδρας δεν είναι σε θέση να καταθέσει, καθώς είναι σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής, έχουν μιλήσει με αστυνομικούς περισσότεροι από 30 αυτόπτες μάρτυρες.

Τα νέα δεδομένα στο αντάρτικο πόλης

Για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε, αυτή τη φορά με άλλο πρόσωπο...

Σαράντα μήνες μετά το τελευταίο δολοφονικό χτύπημα, με θύμα τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και, ενώ υπήρχε η αίσθηση στις αρχές ασφαλείας ότι η εγχώρια τρομοκρατία σε επίπεδο εκτελεστών έχει ξεδοντιαστεί, ήρθε το διπλό φονικό στο Ηράκλειο, για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Και μπορεί να υπήρχαν βόμβες, επιθέσεις με γκαζάκια ακόμη και πυροβολισμοί στην περίπτωση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, όμως σκηνικά όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση στα τέσσερα μέτρα δύο ανώνυμων μελών της Χρυσής Αυγής δεν υπήρχαν.

Ποιοι συγκροτούν τη νέα γενιά ανταρτών πόλης, με άρτια επιχειρησιακή ικανότητα, δολοφονικό ένστικτό και ψυχραιμία επαγγελματία εκτελεστή; Πώς από τις βόμβες στις κατσαρόλες και τις μολότοφ περάσαμε στις φονικές επιθέσεις; Ποιοι τελικά κινούν τα νήματα και, το κυριότερο, αν υπάρξει συνέχεια, ποια θα είναι τα υποψήφια θύματα;

Για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής η επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανοίγει νέα σελίδα σε αυτό που λέμε σύγχρονο αντάρτικό πόλης.

Και η νέα τάξη πραγμάτων δεν αφορά μόνο τις ομάδες ένοπλης βίας, αλλά και την ΕΛΑΣ που είναι υποχρεωμένη να επαναξιολογήσει στόχους, να αλλάξει πλάνα φύλαξης και φυσικά να πάρει νέα μέτρα για τη θωράκιση των νέων πιθανών προσώπων που έχουν στοχοποιηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου