3 Νοεμβρίου 2013

Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία, λέει ο Χατζηδάκης...

0 σχόλια

Άνοιγμα κλειστών αγορών προς το συμφέρον των χαμηλόμισθων προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία και ότι...
δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος για τους ενήμερους δανειολήπτες.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει  η νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαιώνει μέσω της συνέντευξής του στην "Κ.Ε" ότι υφίσταται εδώ και μήνες η συμφωνία για κάλυψη όσων έχουν μόνο μία κατοικία και δηλώνει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει απότομη μετάβαση ούτε και για όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία πέραν της πρώτης κατοικίας. 
Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τα έσοδα που πρέπει να φτάνουν τα 2,9 δισ.ετησίως, ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι "το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα" και για το λόγο αυτό γίνονται συζητήσεις μεταξύ του κ.Στουρνάρα και των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς εξάλλου για το ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης των μισθώσεων που ζητά η τρόικα, ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει τη συζήτηση στο τι θα γίνει με τις νέες μισθώσεις και όχι με τις υφιστάμενες, καθώς δεν επιθυμεί εξώσεις.
Ο Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνεται και του μέτρου των ανοιχτών εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές λέγοντας ότι "δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από ό,τι οι χώρες της Μεσογείου που μας ανταγωνίζονται στον τουρισμό".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου