12 Νοεμβρίου 2013

Αδιέξοδο με τρόικα για τους πλειστηριασμούς...

0 σχόλια

Χωρίς συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, σχετικά με το ...
ζήτημα των πλειστηριασμών. Πλήρη απελευθέρωση ζητεί η τρόικα, αναζητείται λύση σε πολιτικό επίπεδο .

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών, για το οποίο ζητεί την πλήρη απελευθέρωσή του, όπως εκφράστηκε στη σημερινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιθυμούν να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί ανεξαρτήτως οφειλής, χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας – εξέλιξη την οποία το υπουργείο προσπαθεί να αποφύγει. Μοιραία, η τρόικα αναμένεται να αποχωρήσει από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, επειδή – εκτός των άλλων – αναμένεται να επιφέρει σημαντικό πολιτικό κόστος.

Πλέον, αναζητείται λύση σε πολιτικό επίπεδο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναμένεται πως θα παρέμβει στην υπόθεση. Η πρωθυπουργική παρέμβαση δεν φαίνεται πως θα αποτρέψει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ανεξαρτήτως οφειλής, ωστόσο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποφασιστεί μίας κάποιας μορφής προστασία για τα φτωχότερα στρώματα, στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για τα αποδεκτά όρια διαβίωσης (να προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς όσοι είναι πραγματικά φτωχοί) και για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη, ενώ θα ενεργοποιηθεί και ο θεσμός της διαμεσολάβησης. Και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» με την τρόικα, ως τα μέσα του Δεκεμβρίου.

Εκτός του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης...
efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου