1 Νοεμβρίου 2013

Τους έδωσαν τη χαριστική βολή εξ επαφής

0 σχόλια

Ακούστε το ηχητικό με την συγκλονιστική μαρτυρία - Σύμφωνα με αστυνομικούς η δολοφονική επίθεση παραπέμπει στην Σέχτα Επαναστατών ή άλλη οργάνωση που διαδέχθηκε τον Επαναστατικό Αγώνα

Έν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασης όπου ενδεχομένως λύσει το μυστήριο για την ταυτότητα των δύο πιστολέρο που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους δύο νεαρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής η Αντιτρομοκρατική κινείται πάνω σε δύο πιθανά σενάρια για το ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση. 


Το modus operandi, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες δηλαδή, δείχνει ότι ενδεχομένως το χτύπημα να έχει να κάνει με μια οργάνωση που ανασυγκροτήθηκε από τις στάχτες του Επαναστατικού Αγώνα. Το άλλο ενδεχόμενο, θέλει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Η πιθανότητα να υπάρχει μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες όμως οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι και σε αυτή την περίπτωση κάποια παλιά μέλη άλλων οργανώσεων βρίσκονται πίσω από αυτή την ομάδα και συνεπώς όλα καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή.



Τα στοιχεία της επίθεσης που προσομοιάζουν με αυτά της Σέχτας Επαναστατών είναι τα εξής: Τα όπλα που πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν είναι των 9 χιλιοστών, πιθανότατα scorpion και πιστόλι τα οποία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η οργάνωση τόσο στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, όσο και του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα. Ο τρόπος που χτύπησαν αιφνιδιάζοντας τα θύματα και αδειάζοντας τις γεμιστήρες είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει τη Σέχτα. Άλλωστε, στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή είναι η μοναδική οργάνωση αντάρτικου πόλης που έχει πραγματοποιήσει εν ψυχρώ δολοφονικές επιθέσεις.

Τα στοιχεία που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά με χτυπήματα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας αλλά και της πιθανής διάδοχης οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είναι τα εξής: Ως αντεκδίκηση στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, “χτύπησαν” σχεδόν δύο μήνες αργότερα το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυνομικό των ΜΑΤ Διαμαντή Ματζούνη. Η σημερινή δολοφονική επίθεση έγινε λίγο διάστημα μετά τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Ως σημαντικό στοιχείο εκτιμάται απο τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι το γεγονός ότι η Ο. Λ. Α, ήταν η μοναδική τον τελευταίο χρόνο οργάνωση που είχε την επιχειρησιακή δυνατότητα μετά την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού να οργανώσει ένα τέτοιο χτύπημα.

Δηλώσεις Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου


Μέλη της Χρυσής Αυγής είναι τα δύο άτομα που έπεσαν νεκρά το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο εκπρόσωπος Tύπου της Χρυσής Αυγής έκανε τη δήλωση αυτή στο δελτίο του Star κάνοντας λόγο, επίσης, για τρομοκρατική επίθεση ενώ καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Για στοχευμένο χτύπημα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, έξω από το σημείο του εγκλήματος στο Νέο Ηράκλειο.

Ακόμη, ο Ηλίας Παναγιώταρος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 επανέλαβε ότι οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι τις Παρασκευές τα γραφεία του κόμματος στα Βόρεια Προάστια είναι ανοιχτά για το κοινό.

Είπε ακόμα τα συγκεκριμένα γραφεία έχουν δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, και είχαν ζητήσει από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την προστασία των αρχών.

Αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονται τρεις κλούβες των ΜΑΤ με ισχυρή αστυνομική δύναμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου