4 Νοεμβρίου 2013

«Έχουμε πολλές υπόνοιες για το ποιοι είναι οι δυο δράστες...»

0 σχόλια

- Ψάχνουν γιάφκα στα βόρεια προάστια- Στο μικροσκόπιο 25 βίντεο και 30 μάρτυρες- «Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν στείλουν προκήρυξη, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε...»

Το γκαράζ-αποθήκη που έκρυβαν για 4 μήνες την κλεμμένη μηχανή τα μελή της οργάνωσης και πιθανότατα χρησιμοποιούν ως γιάφκα, ψάχνουν εναγωνίως στην Αντιτρομοκρατική. Εκτιμούν πως βρίσκεται κάπου στα βόρεια προάστια, δεν είναι διαμέρισμα και εκεί θα κρύβουν και τον οπλισμό. “Έχουμε πολλές υπόνοιες για το ποιοι είναι οι δυο δράστες του διπλού φονικού, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορούμε να το αποδείξουμε...”εξηγεί με νόημα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει “αν βρούμε τη γιάφκα, όμως, τότε θα εντοπίσουμε αποτυπώματα και βιολογικό υλικό και τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα...”.

Ο τρόπος που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση θανάτου στο Νέο Ηράκλειο δείχνει ότι στο νέο αντάρτικό πόλης υπάρχει επιχειρησιακή ικανότητα, οργάνωση και πολλά μέσα.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμού δειγμάτων DNA στη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν ο δολοφόνος και ο συνεργός του μετά την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τα 25 βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο, αλλά και οι μαρτυρίες περίπου 30 αυτοπτών μαρτύρων.

Μεγάλη εντύπωση στους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής κάνει το γεγονός, ότι οι σχεδιαστές της επίθεσης γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες... Για παράδειγμα, χτύπησαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, περίμεναν να ανάψει κόκκινο το φανάρι των πεζών λίγα μέτρα πριν τα γραφεία της ΧΑ, έτσι ώστε να μην περνούν αυτοκίνητα, ενώ προσπάθησαν να πετάξουν στο νερό τη μοτοσυκλέτα προκειμένου να χαθούν πιθανά ίχνη DNA...


Περιμένοντας την προκήρυξη

Όσο περνούν οι ώρες και οι τρομοκράτες δεν στέλνουν προκήρυξη, τόσο πολλαπλασιάζονται οι φόβοι για νέα αιματηρή παρέμβαση μελών του σύγχρονου του αντάρτικου πόλης. “Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν στείλουν προκήρυξη, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε...” λέει με νόημα πηγή της “Κατεχάκη” και προσθέτει “από την ανάληψη ευθύνης θα μάθουμε πολλά...”.Στην Αντιτρομοκρατική καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση παρουσιάζει ομοιότητες τόσο με χτύπημα σε βάρος αστυνομικών διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια ένα μήνα μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, όσο και με τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στην πρώτη περίπτωση, ένοπλοι αντάρτες πόλης του Επαναστατικό Αγώνα επιτέθηκαν με καλάζνικοφ κατά ομαδικού στόχου τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυφύλακα Διαμαντή Ματζουνη. Ήταν μια κίνηση αντεκδίκησης. Κάτι που φέρεται να κρύβεται και πίσω από την επίθεση της Παρασκευής στο Ηράκλειο. Μόνο που αυτή τη φορά αντί για αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι ένοπλοι επέλεξαν μέλη ομάδας περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ένα μήνα και κάτι πριν είχε σημειωθεί η δολοφονία του νεαρού ράπερ Παύλου Φύσα από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Όμως οι αναλυτές διαπιστώνουν μια σημαντική διαφορά. Στην περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια, οι ένοπλοι έριξαν με καλάζνικοφ από απόσταση χωρίς να σημαδεύουν κάποιο αστυνομικό ενώ στην περίπτωση του Ηρακλείου, οι δράστες σημάδεψαν από τα τέσσερα μέτρα, πάτησαν τη σκανδάλη δώδεκα φορές και στη συνέχεια έριξαν και τη χαριστική βολή στο ένα από τα τρία θύματα διαθέτοντας “επαγγελματική” ψυχραιμία. Και σε αυτό το σημείο, είναι εμφανής η ομοιότητα με τον τρόπο που εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας αλλά και ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας από τη Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες, πλησίασαν το δημοσιογράφο και τον αστυνομικό τους εκτέλεσαν με δεκάδες σφαίρες και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με απόλυτη ψυχραιμία χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο όχημα που είχαν αφήσει δεκάδες μέτρα μακριά από τα σημεία των επιθέσεων. Παράλληλα στη φωτογραφία που έστειλαν τα μέλη της Σέχτας με τον οπλισμό της οργάνωσης, υπάρχουν πιστόλια zastava των 9ΜΜ, ίδια μ΄ αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση των δυο χρυσαυγιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου