2 Νοεμβρίου 2013

Αποστάσεις από το «μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα» παίρνει η ΕΛΣΤΑΤ

0 σχόλια

Εμείς στείλαμε μόνο τα στοιχεία χωρίς να προχωρήσουμε σε αξιολογήσεις ποιότητας διευκρινίζει η στατιστική αρχή

Αποστάσεις από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου που την έφεραν να έχει πιστοποιήσει «μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα» της Γενικής Κυβέρνησης το 2013 παίρνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Όπως εξηγεί με ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ οι προβλέψεις για το 2013 που εστάλησαν στην ΕΛΣΤΑΤ απο το υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκαν στη συνέχεια στητ Eurostat δεν συνοδεύονται από κάποια αξιολόγηση ποιότητας και πιστοποίηση ή επικύρωση τους από την ΕΛΣΤΑΤ. «Είναι προβλέψεις που έχουν υπολογιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών, για τις οποίες το Υπουργείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

«Το γεγονός ότι η Eurostat προχώρησε στην δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα της δεν «αποτελεί κάποια πιστοποίηση ή επικύρωση των στοιχείων για το 2013 από τη Eurostat» τονίζει η ΕΛΣΤΑΤ.

«Τα ετήσια δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία για το έτος 2013 θα καταρτιστούν από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της ΔΥΕ Απριλίου 2014 και θα δημοσιευτούν, κατόπιν πιστοποίησης τους, από τη Eurostat τον Απρίλιο 2014» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου