5 Νοεμβρίου 2013

“Ο Τσίπρας είναι ένας καλός ηθοποιός”

0 σχόλια

“Το θέμα είναι αν ελέγχει το κόμμα του, γιατί τώρα όλα τα παιδάκια από κάτω, τα Λαφαζάνια και τα λοιπά, θα ορμήσουνε...”

Την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας “καλός ηθοποιός” που ενσαρκώνει επιτυχώς έναν ρόλο, εν προκειμένω αυτόν του πολιτικού που κάνει την επιλογή της συμμετοχής της χώρας του στην Ευρωζώνη με όραμα όμως να την αλλάξει εκ των έσω, εξέφρασε ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο BHMA Fm, και αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία Τσίπρα, στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, με θέμα το κατά πόσον μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην επωδό του κ. Τσίπρα πως δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη αλλά και πως την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι Έλληνες πεινάνε, ο Θόδωρος Πάγκαλος τόνισε πως “δεν μπορείς να λες ότι στην Ελλάδα πεινάνε, είναι λογικό πάντως, για έναν άνθρωπο της Αριστεράς, να ενδιαφέρεται για ένα μέρος των Ελλήνων που βρίσκονται στο περιθώριο, με ενδεχόμενα προβλήματα ακόμα και επισιτισμού”.

Χαρακτήρισε πρωτότυπη τη θέση της Αριστεράς και του Τσίπρα περί κατάργησης των φόρων επί της ιδιοκτησίας ακινήτων, λέγοντας πως με αυτές τις θέσεις ο κ. Τσίπρας κατοχυρώνει έτι περαιτέρω τον χαρακτηρισμό του ως “δημαγωγού και συλλέκτη ψήφων, ψηφοθήρα”, ιδίως τώρα που είναι υποψήφιος για τη θέση του Μπαρόζο.

“Να δούμε όμως τώρα τι θα κάνουν οι συνιστώσες που έχουν δώσει επί χρόνια αγώνες για έξοδο της χώρας από το ευρώ”, επεσήμανε, σημειώνοντας πως “ο Αλέξης Τσίπρας περνάει τον κόσμο για ηλίθιους. Είναι προφανές πως δεν μπορεί κανείς να μείνει στο ευρώ και παράλληλα να κάνει ό,τι γουστάρει”.

Μιλώντας για “στροφή Τσίπρα” ως προς τη θέση του περί εξόδου ή μη της χώρας από την Ευρωζώνη δήλωσε: “Δεν πιστεύω πως ούτε όσα έλεγε ο Τσίπρας πριν ήταν αληθινά, ούτε τώρα έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύσει. Απλώς τώρα πια έχει γίνει κυριλέ. Λέει, στο βαθμό που με το μυαλό του μπορεί να κάνει αναλύσεις, πως εάν έχει ως συνομιλητές όσους μιλούσαν με τον Ανδρέα, όσους μπορούν να του δώσουν αίγλη και πρεστίζ, τότε αυτοί ακριβώς θα του δώσουν ένα φωτοστέφανο που θα τον βοηθήσει να γίνει πρωθυπουργός”.

Και κατέληξε: “Ο κ. Τσίπρας είναι ένας καλός ηθοποιός, από τότε που ήταν στο Λύκειο, παίζει ένα ρόλο, κι είναι καλός. Έκανε τις καταλήψεις του, του βγήκανε, μετά έκανε τον αρχηγό, υποσκέλισε μερικά σημαντικά πρόσωπα στον κύκλο του και τώρα του βγαίνει. Ωριμάζει. Υπό τον όρο πάντως πως ελέγχει το κόμμα του, που αμφιβάλλω... Γιατί όλα τα παιδάκια από κάτω, τα Λαφαζάνια και τα λοιπά, θα ορμήσουνε τώρα...”

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην σχολιάσει το θέμα της... προφοράς του κ. Τσίπρα στην Αγγλική: “Πώς θα πάρει τη θέση του Μπαρόζο με αυτά τα άθλια Αγγλικά που μιλάει... Μέχρι και για κλέπτοκρατς είπε. Σέβομαι την προσπάθεια να περάσει ελληνικές λέξεις. Εξάλλου και ο Ζολώτας παλιότερα μίλησε με ελληνικές λέξεις στα Αγγλικά”, τόνισε χαριτολογώντας ο κ. Πάγκαλος.

Επί της ουσίας πάντως εξέφρασε τον προβληματισμό του: “Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι μορφωμένοι οι πολιτικοί αρχηγοί στη χώρα μας. Αλλά όταν επιχειρείς τέτοιο σάλτο μορτάλε, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να είσαι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι το βασικό όργανο άσκησης και επιβολής του Μνημονίου, τι θα κάνεις; Τί θα κάνει ο κ. Τσίπρας εάν βγει πρόεδρος: Θα απολύσει τον Μορς, την Τρόικα, θα διαλύσει το Μνημόνιο;”

Πάγκαλος για Σαμαρά και στήριξη Στουρνάρα:

Από την κριτική του δεν θα έλειπε ο σχολιασμός της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Μega. Χαρακτηριστικά κλήθηκε να σχολιάσει την αποστροφή του κυρίου Σαμαρά πως ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει ευθέως, μέσα σε 15 μήνες βοήθησε δραστικά στο να “γυρίσουμε το καράβι” και κυρίως είναι άνθρωπος που δεν πιστεύει στο πολιτικό κόστος.

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε πως ο πρωθυπουργός ήταν πολύ σωστός στην κριτική του για τον υπουργό Οικονομικών.Δήλωσε μάλιστα πως η συζήτηση για το κατά πόσον ο πρωθυπουργός στηρίζει Στουρνάρα είναι άνευ αντικειμένου, αφού ιστορικά ο κάθε υπουργός Οικονομικών γίνεται στόχος κριτικής με τους βουλευτές να θέλουν να τον... κατακρεουργήσουν! Έφερε τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του Στέφανου Μάνου ή του Αλέκου Παπαδόπουλου που υπήρξαν – κατά την άποψή του – στελέχη σημαντικά και επιτυχημένοι υπουργοί Οικονομικών αλλά στις επόμενες εκλογές καταποντίστηκαν. “Τους πέρασε σε ψήφους η σάρα και η μάρα...”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο και στην περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησε πως ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν “φυσιολογικός υπουργός Οικονομικών, αφού ήδη είχε τεθεί σε ισχύ το Μνημόνιο και δεν μπορούσε να παρέμβει ριζικά στην άσκηση πολιτικής...”

Ερωτηθείς στη συνέχεια εάν η άποψη Σαμαρά περί Στουρνάρα εμπεριείχε ένα είδος “μνημοσύνου” ακριβώς λόγω των όσων υποστηρίζει πως δηλαδή ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών “εξαφανίζεται” στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι γνωστός για τέτοιο χιούμορ, να κάνει δηλαδή δημοσίως “μνημόσυνο” στον πλέον στενό συνεργάτη του.

Καυστικότατος συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσοι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να φάνε τον Στουρνάρα, αυτό που πραγματικά ζητάνε είναι μια ευκαιρία να... υπάρξουν, όπως και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ.

Πάγκαλος για Σαμαρά και την πρόθεσή του να αλλάξει ο τρόπος εκλογής στις επερχόμενες Περιφερειακές – δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως πρόθεσή του είναι να περάσει ο νόμος για εκλογή Δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου με ένα ενιαίο, ονομαστικό ψηφοδέλτιο. Αυτή την πρόθεση σχολίασε ο κ. Πάγκαλος λέγοντας: “Θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορείς να επιλέξεις Δήμαρχο ασχέτως της λίστας των υποψηφίων μελών του δημοτικού συμβουλίου. Θα ήθελα μια λίστα αλφαβητική των υποψηφίων όλων των κομμάτων. Είναι το νομοσχέδιο που πρότεινε ο κ. Μιχελάκης. Σας πληροφορώ πως η μόνιμη αγωνία των βουλευτών, ανεξαρτήτως κομμάτων, είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος της εκλογικής τους περιφέρειας που μπορεί στο μέλλον να τους φάει τη θέση. Ο Δήμαρχος σήμερα είναι δικτάτωρ γιατί παίρνει την ενιαία πλειοψηφία του κόμματός του, ενώ οι βουλευτές έχουν πάντα εσωκομματικό αντίπαλο”.

Και συνέχισε συμφωνώντας με την πρόθεση του πρωθυπουργού για αλλαγή του νόμου – για τον οποίο μάλιστα διευκρίνισε πως μπορεί να αλλάξει μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές – λέγοντας πως αν είναι πιο ρευστή η πλειοψηφία στις δημοτικές εκλογές τότε θα αποφεύγουμε τα φαινόμενα “λαμογιάς”... “Τώρα ο Δήμαρχος έχει “μπετόν” πλειοψηφία και κάνει ό,τι θέλει”, κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου