4 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜ.ΑΡ.: Το λευκό του Λυκούδη και οι ισορροπίες του «τρόμου» με τον Κουβέλη

0 σχόλια

Σκηνικό ρήξης και εσωστρέφιας στην Δημοκρατική Αριστερά - «Όχι σε περιχαρακώσεις και εγωκεντρισμούς» είπε ο Φώτης Κουβέλης

Τα προβλήματα εσωστρέφιας στην ΔΗΜ.ΑΡ. αναδείχθηκαν κατά την διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις.

Χαρακτηριστικό του κακού κλίματος στο εσωτερικό του κόμματος είναι το γεγονός ότι ο γραμματέας του, καταψήφισε τις πολιτικές θέσεις για το επικείμενο 2ο συνέδριό του διαφωνώντας ριζικά με το περιεχόμενό τους αλλά και με την συνολική πολιτική γραμμή του.

Με το λευκό του κ. Σπύρου Λυκούδη επισημοποιήθηκε η ρήξη με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θεωρείται αμφίβολο εάν ο κ. Λυκούδης θα επιδιώξει να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του γραμματέα.

Ο Σπύρος Λυκούδης δέχτηκε κριτική από συντρόφους του που τον κατηγόρησαν ότι αποδομεί την πολιτική του προέδρου του κόμματος, ενώ κατηγορήθηκαν και οι συμμετέχοντες στην κίνηση των «58».

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πλανιόταν επί διημέρου το... φάντασμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αναποφασιστικότητα της ηγεσίας να προωθήσει την ένταξη του κόμματος στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Στελέχη της μειοψηφίας με κείμενό τους ζήτησαν να ξεκινήσει ο διάλογος με την πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά, ενώ άλλα μέλη του κόμματος με δεύτερο κείμενο αξίωσαν από την ΔΗΜΑΡ να μην αρνείται τον διάλογο για την συγκρότηση του προοδευτικού πόλου.


H δευτερολογία Κουβέλη

«Όχι» σε περιχαρακώσεις, υποκειμενισμούς και εγωκεντρισμούς είπε την Κυριακή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή με αντικείμενο τις θέσεις του 2ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος, στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Το κόμμα μας πορεύεται προς το συνέδριό μας χωρίς εσωστρέφεια, με σταθερή την πολιτική μας παρουσία στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας», είπε ο κ. Κουβέλης και αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ για την απλή αναλογική και το μπόνους των 50 εδρών και προανήγγειλε πρωτοβουλία «για την υπόθεση του πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος».

Όσον αφορά στο ζήτημα της τρομοκρατίας, ο κ. Κουβέλης είπε πως είμαστε μπροστά στο ένα φαύλο κύκλο αίματος και εξτρεμιστικών δράσεων και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ είναι απέναντι σε πράξεις βίας «όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο ιδεολογικό προκάλυμμα και όποια επίφαση επιζητούν».

Σημειώνεται ότι στο τέλος των διαδικασιών εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία οι θέσεις που εισηγήθηκε η Επιτροπή Θέσεων του κόμματος.

Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου