3 Νοεμβρίου 2013

Ήθελε κι άλλους νεκρούς ο εκτελεστής του Νέου Ηρακλείου

0 σχόλια


Τι προκύπτει από το οπτικό υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο - Πυροβόλησε τέσσερις νέους, σκότωσε δύο εξ αυτών και τραυμάτισε άλλον έναν - «Κλειδί» η μαρτυρία του τέταρτου, που γλίτωσε από τα πυρά - Τα δέκα δευτερόλεπτα του διπλού φονικού και η διαφυγή με την κλεμμένη μοτοσικλέτα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο και τον τραυματισμό ενός ακόμη νέου από τα πυρά, που δίνει μάχη για τη ζωή στο «Γ. Γεννηματάς».


Τα «κλειδιά», σύμφωνα με τους αρμοδίους, για τον εντοπισμό των δραστών, είναι τρία: η ανάλυση του βίντεο από την κάμερα ασφαλείας έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, η ταυτοποίηση της κλεμμένης μοτοσικλέτας, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, καθώς και οι μαρτυρίες από ανθρώπους που ήταν στον τόπο του εγκλήματος, την ώρα του διπλού φονικού.

«Κλειδί» στο σημείο αυτό θεωρείται η μαρτυρία ενός τέταρτου άντρα, που δέχτηκε τα πυρά του εκτελεστή, κατάφερε ωστόσο να σκύψει, να τα αποφύγει και να βρει ασφαλές καταφύγιο μέσα στα γραφεία της ΧΑ.

Παράλληλα, στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν και την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα για το πού θα στραφούν οι έρευνές τους.

Το βίντεο, πάντως, από την κάμερα ασφαλείας στα γραφεία της ΧΑ, σοκάρει, καθώς αποκαλύπτει την ωμότητα και την ψυχραιμία του εκτελεστή (όπως έγινε γνωστό, από τους δύο δράστες, πυροβόλησε μόνο ο ένας).

 

Όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, «ο εκτελεστής, που φορά καπέλο τζόκεϊ, είναι συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός φοράει κράνος. Σταματούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου απέναντι από τα γραφεία. Κατεβαίνει και κινείται προς τους τέσσερις νεαρούς που συζητούν. Ακολουθείται από το συνεργό του, που οπλοφορεί για να του παρέχει κάλυψη».

Ο τέταρτος νεαρός και βασικός μάρτυρας, αλλά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ήταν οι πρώτοι που είδαν τον δράστη να πλησιάζει και εντόπισαν ότι κρατούσε πιστόλι. Επιχείρησαν να τρέξουν και είναι οι πρώτοι που δέχονται τα πυρά του. Ο εκτελεστής πυροβολεί αρχικά προς τον τέταρτο νεαρό, που καταφέρνει να μπει στα γραφεία, χωρίς να τραυματιστεί. Στη συνέχεια πυροβολεί τον Αλέξανδρο Γέροντα, που πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. 

Οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης έχουν πλάτη στον εκτελεστή και καθυστερούν να αντιδράσουν. Όταν γυρνούν πρόσωπο στον εκτελεστή, εκείνος έχει φθάσει ακόμη πιο κοντά και τους πυροβολεί διαδοχικά στο στήθος. Πέφτουν βαριά τραυματισμένοι στο δρόμο. Ο δράστης προσεγγίζει και από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου δίνει "χαριστικές βολές" στα κεφάλια των θυμάτων.

Στη συνέχεια, με γοργό βήμα επιβιβάζονται στη μοτοσικλέτα μάρκας HONDA AFRICA TWIN και εξαφανίζονται, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι οι δράστες στρίβουν στην οδό Αυξεντίου, από εκεί στην οδό Μίνωος και από στενά της περιοχής φθάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου πετούν τη μοτοσικλέτα στο ρέμα, αφού βγάζουν την πινακίδα κυκλοφορίας και διαφεύγουν με όχημα συνεργών τους.

Η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Τα νέα δεδομένα στο αντάρτικο πόλης

Για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε, αυτή τη φορά με άλλο πρόσωπο...

Σαράντα  μήνες μετά το τελευταίο δολοφονικό χτύπημα, με θύμα τον δημοσιογράφο Σωκράτη  Γκιόλια και, ενώ υπήρχε η αίσθηση στις αρχές ασφαλείας ότι η εγχώρια τρομοκρατία σε επίπεδο εκτελεστών έχει ξεδοντιαστεί, ήρθε το διπλό φονικό στο Ηράκλειο, για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Και μπορεί  να υπήρχαν βόμβες, επιθέσεις με γκαζάκια ακόμη και πυροβολισμοί στην περίπτωση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, όμως σκηνικά όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση στα τέσσερα μέτρα δύο ανώνυμων μελών της Χρυσής Αυγής δεν υπήρχαν.

 

Ποιοι συγκροτούν τη νέα γενιά ανταρτών πόλης, με άρτια επιχειρησιακή ικανότητα, δολοφονικό ένστικτό και ψυχραιμία επαγγελματία εκτελεστή; Πώς από τις βόμβες στις κατσαρόλες και τις μολότοφ περάσαμε στις φονικές επιθέσεις; Ποιοι τελικά κινούν τα νήματα και, το κυριότερο,  αν υπάρξει συνέχεια, ποια θα είναι τα υποψήφια θύματα
;


protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου