2 Νοεμβρίου 2013

Ομόθυμη καταδίκη της διπλής δολοφονίας από τον πολιτικό κόσμο

0 σχόλια

Aνησυχητική εξέλιξη, λέει το Μέγαρο Μαξίμου, συνιστά ψυχραιμία και διαβεβαιώνει ότι ο νόμος θα επιβληθεί

Ομόθυμη είναι η καταδίκη της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και η εκτίμηση ότι η ενέργεια εξυπηρετεί μόνο εκείνους που επιθυμούν να επικρατήσουν συνθήκες βίας και χάους.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβει ότι πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη και συνιστά ψυχραιμία και υπομονή, μέχρι να υπάρξουν ικανά στοιχεία, για να στηρίξουν βάσιμα συμπεράσματα.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αφήσει το χειρισμό του θέματος στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, θέλοντας να αποφύγει την πολιτικοποίηση της υπόθεσης.

Από το βράδυ της Παρασκευής έγιναν συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου και υπήρξε διάσταση απόψεων ως προς τον πολιτικό χειρισμό του ζητήματος. Επικράτησε η άποψη να κρατήσει αποστάσεις η κυβέρνηση και να τονίσει ότι εγγυάται την τάξη και την εφαρμογή του νόμου και ότι, σε κάθε περίπτωση, οι εγκληματίες θα αντιμετωπιστούν με τον πιο σκληρό τρόπο.

Βεβαίως, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ξέρουν ότι η υπόθεση, ανάλογα με την έκβαση του ποινικού σκέλους, θα έχει πολιτικές προεκτάσεις και θα παράγει πολιτικά αποτελέσματα. Φάνηκε αυτό και από τις πρώτες αντιδράσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που μίλησαν για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Δεν είναι δίχως σημασία ότι η δολοφονία έρχεται σε μία στιγμή που η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένη, έχει πολιτικά απομονωθεί και πέφτει στις δημοσκοπήσεις, ενώ συνολικά από την οργάνωση και τα στελέχη της, αφαιρούνται τα προνόμια που τους παρείχε ο νόμος.

Το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι στιγμής παραμένει στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος υπογράμμισε: «Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε: «Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

Στη δική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της. Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού».

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση και σημειώνει ότι δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι «κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία, και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου