3 Νοεμβρίου 2013

Ο Στουρνάρας συνιστά ψυχραιμία...

0 σχόλια

«Aπαιτείται ψυχραιμία απ’ όλους. Και από εμάς και από τους εταίρους μας και κυρίως να εγκύψουν και να δουν την αντιστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας που έχει επιτευχθεί. Γεγονός που...
οι αγορές αναγνωρίζουν», αναφερει ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.


Εμφανίζεται, μαλιστα, αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι «όπως μέχρι σήμερα βρήκαμε λύσεις σε πολύ δυσκολότερα θέματα, έτσι θα γίνει και τώρα».

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ειδικά στο θέμα του ύψους του δημοσιονομικού κενού και της αποφυγής νέων οριζόντιων μέτρων.

Αν η τρόικα επιστρέψει ζητώντας μέτρα 2,5-2,9 δισ. ευρώ, οι πιθανότητες συμφωνίας περιορίζονται στο ελάχιστο.

Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει ότι το προσεχές διάστημα το «μπρα ντε φερ» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και αυτής των δανειστών μας θα είναι σκληρό χωρίς να μπορεί κανείς να προδικάσει την κατάληξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου