5 Νοεμβρίου 2013

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από δύο ελληνικά νησιά

0 σχόλια
Τέσσερα τουρκικά Φάντομ βομβάρδισαν εικονικά το Μακρονήσι στο σύμπλεγμα των Φούρνων ενώ δύο F-16 πέταξαν πάνω από τη νήσο Στρογγυλή

Τη νήσο Φούρνοι έχει βάλει στο στόχαστρο η τουρκική πολεμική αεροπορία. Για άλλη μια φορά τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πτήσεις πάνω από νησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων σε ένα πολεμικό παίγνιο που προσομοιάζει με εικονικό βομβαρδισμό.

Το μεσημέρι της Τρίτης, τέσσερα τουρκικά Φάντομ βομβάρδισαν εικονικά το Μακρονήσι στο σύμπλεγμα των Φούρνων ενώ δύο F-16 πέταξαν ψηλά πάνω από τη νήσο Στρογγυλή.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο σχηματισμός των έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 15:34 στο FIR Αθηνών από την περιοχή νότια της Χίου.

Τα τέσσερα F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:48 υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα στα 500 έως 2500 πόδια ενώ τα δύο F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:52 υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Στρογγυλή του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 4.000 έως 5.000 πόδια.

Ο σχηματισμός βγήκε από το FIR Αθηνών στις 15:53 από την περιοχή νοτίως της Σάμου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Στις 5 Σεπτεμβρίου έξι τουρκικά μαχητικά (τέσσερα Φάντομ και δύο F-16) είχαν πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι. Και στην περίπτωση εκείνη ο σχηματισμός των τεσσάρων F-4 με ρόλο δίωξης-βομβαρδισμού και των δύο τύπου F-16 που είχαν αποστολή συνοδείας ακολούθησε την ίδια τεχνική: Έκαναν προσομοίωση πτήσης δίωξης και προσβολής στόχων, όπως έπραξαν και σήμερα στους Φούρνους οι Τούρκοι πιλότοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου