2 Νοεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την δολοφονική επίθεση...

0 σχόλια
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την αιματηρή επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα να...

χάσουν τη ζωή τους δύο νεαροί. Νεκροί είναι ο ο 22χρονος Αργύρης Καπελώνης και ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης, ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας. Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι «καθαρό». Στο μεταξύμε το όπλο στο χέρι προσήλθε η βουλευτής της Χ.Α Ελένη Ζαρούλια στο αστυνομικο τμήμα, όπου παρέδωσε την άδεια οπλοφορίας της, μαζί με άλλους δύο χρυσαυγίτες βουλευτές

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι οι κάλυκες -12 στο σύνολο- που περισυνελέγησαν από το σημείο της επίθεσης προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση.
Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία. Σύμφωνα με το οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ οι δράστες έδωσαν στα θύματά τους και χαριστική βολή. Επίσης, εξετάζεται και μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε 2χλμ από το σημείο της επίθεσης.
Κλειστή είναι και το πρωί του Σαββάτου η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος που σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής καθώς η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζοί τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται. 
Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν μελη της Χρυσής Αυγής, ενώ βρέθηκαν εκεί βουλευτές της Χρυσής Αυγής και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, ενώ προκλήθηκε ένταση μεταξύ ολιγομελούς ομάδας χρυσαυγιτών και αστυνομικών.
Στην εντατική ο 29χρονος τραυματίας
Ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στις 19.35. Έφερε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας. Κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών έγινε στον 29χρονο σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα με ενδοπνευμονική αιμορραγία. Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η κατάσταση του 29χρονου παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.
Οι εξελίξεις του Σαββάτου
15:15 «Είναι ένα αποτρόπαιο φρικιαστικό έγκλημα, που δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην το καταδικάζει», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – ΘράκηςΘεόδωρος Καράγλου«Χαίρομαι πάρα πολύ, που χθες, ομόφωνα όλα τα πολιτικά κόμματα, όλοι οι φορείς, χωρίς αστερίσκους και παραπομπές, καταδικάσανε αυτό το έγκλημα και εύχομαι να είναι το τελευταίο. Να μη ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα γιατί πραγματικά στη δύσκολη ώρα που περνάει η πατρίδα μας, αυτό που χρειάζεται πάνω απ΄ όλα είναι ψυχραιμία, νηφαλιότητα, δημοκρατικό διάλογο, αγώνα και προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση. Τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα με την πατρίδα μας,με τους Έλληνες πολίτες και θα πρέπει να καταδικάζονται απ΄όπου κι αν προέρχονται. Η βία δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμματα είναι καταδικαστέα απ όπου κι αν προέρχεται», πρόσθεσε.
15:13 Επαγγελματικό χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real Fm», o βουλευτής  της Ν.Δσημείωσε μεταξύ άλλων: «Το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο. Πρόκειται για επαγγελματίες, ανθρώπους εκπαιδευμένους, ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την κλασική τρομοκρατία που γνωρίζαμε στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Την ώρα που ζούμε όλα αυτά ένα είναι το οχυρό. Η Δημοκρατία που στηρίζεται σε όλους εκείνους τους φορείς που την υπερασπίζονται. Δεν είναι ώρα για κραυγές».
15:10 Τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο καταδικάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κάθε πολίτης να ορθώσουν «φραγμό στη βία, φραγμό στη διολίσθηση της χώρας στο δρόμο του αίματος». «Η κρίση δεν δικαιώνει οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ούτε οδηγείται σε διέξοδο με αυτή. Η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής οδηγεί σε κάθε περίπτωση σε επικίνδυνους δρόμους για τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, το ίδιο το μέλλον της χώρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.
14:10 Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε κατά την παρουσία του σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: «Η πατρίδα περνά δύσκολες ώρες και πρέπει να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Ο 29χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του πιστεύουμε και θέλουμε να ευχόμαστε όλοι ότι θα πάει καλά. Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και προσευχόμαστε το παΐδι να γίνει καλά. Πιστεύουμε οτι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ο τόπος να πάει μπροστά». Σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως«είναι απολύτως βέβαιο πωςπυροβόλησαν για να σκοτώσουν κι όχι για να τραυματίσουν. Αυτό είναι ξεκάθαρο».
10:43 «Ο Αλέξανδρος δίνει μεγάλη μάχη, το περιστατικό είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο Θεός να τον προστατέψει και όλα τα παιδιά του κόσμου», δήλωσε η μητέρα του 29χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αιματηρή επίθεση ενόπλων έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ζήτησε να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη.
10:35 Για «προβοκατόρικη τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη
10:20 Την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση να κλείσει άμεσα ο κύκλος βίας που έχει ανοίξει στη χώρα, υπογραμμίζοντας τις ακραίες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου