12 Νοεμβρίου 2013

Η συνάντηση Βαρδή – Ψυχάρη, ο Ειδικός Συνεργάτης...

0 σχόλια

... και οι Βρυξέλλες...
Αίσθηση και για περισσότερους από ένα λόγους προκάλεσε η επίσκεψη του Βαρδή Βαρδινογιάννη στην έδρα του ΔΟΛ την περασμένη εβδομάδα. Ο πατριάρχης και ισχυρός άνδρας της οικογένειας δεν συνηθίζει να...
κάνει επισκέψεις στα γραφεία άλλων επιχειρηματιών και αν το κάνει, δεν το κάνει σε κοινή θέα, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι και οι δύο πλευρές αμέσως μετά τη συνάντηση έσπευσαν να κάνουν κοινή διαρροή τονίζοντας το εξαιρετικό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στους δύο άντρες. Άλλωστε και να μην υπήρχε η κοινή διαρροή οι δύο κορυφαίοι παράγοντες της χώρας είχαν φροντίσει, ώστε να κυκλοφορήσει αυτό το καλό κλίμα προς τα έξω, αφού υπήρξαν εναγκαλισμοί μπροστά στα στελέχη, αλλά και τους εργαζομένους του ΔΟΛ.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, «Το timing δεν ήταν τυχαίο. Η συνάντηση έγινε ένα – δύο 24ωρα μετά την δυναμική παρέμβαση του ΔΟΛ με την αποκάλυψη του… Ειδικού Συνεργάτη στο vima.gr για την ανοίκεια συμπεριφορά των τροικανών στο υπουργείο Οικονομικών και άμεση την προτροπή για απομάκρυνση του Τόμσεν και των άλλων στελεχών της τρόικας από την χώρα» είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που έχει εικόνα για το τι συνέβη και τι ειπώθηκε στη συνάντηση.

Όπως προκύπτει οι (μεγαλο) επιχειρηματίες της χώρας και ειδικά εκείνοι που εμπλέκονται (και) στα ΜΜΕ είναι στα κάγκελα, επειδή οι τραπεζικές κάνουλες χρηματοδότησης έχουν κλείσει ερμητικά και τις σπάνιες φορές που ανοίγουν πέφτουν από αυτές ελάχιστες «σταγόνες». Θεωρούν ότι οι τροικανοί είναι εκείνοι που κρατούν κλειστές τις τραπεζικές στρόφιγγες και αποφάσισαν να αντεπιτεθούν. Η παρέμβαση του Ειδικού Συνεργάτη του ΔΟΛ ήταν μια πρώτη δυναμική κίνηση του επιχειρηματικού μπλοκ που σχηματίζεται εναντίον της τρόικας και η απόφαση του Βαρδή να κάνει (δημόσια) επίσκεψη στον ΔΟΛ αποκρυπτογραφείται από την πολιτικοοικονομικομιντιακή πιάτσα πρώτον ως μήνυμα προς την κυβέρνηση για το θέμα της τρόικας και της στήριξης στους επιχειρηματίες και σε δεύτερο επίπεδο ως προσωπική στήριξη στον Σταύρο Ψυχάρη, θέλοντας να διασκεδάσει έτσι τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες για ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών με αφορμή κυρίως την διαχείριση του MEGA, αλλά και την αλλαγή του προφίλ του STAR.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει επίσης ότι το «χτύπημα» του Ειδικού Συνεργάτη ήταν πολύ δυνατό και με μεγάλο βεληνεκές, αφού έφτασε μέχρι τις Βρυξέλες! Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ασχολήθηκαν και ανέλυσαν το δημοσίευμα για να δουν πώς θα αντιδράσουν. Δεν είναι γνωστό ακόμη η τάση που επικρατεί στην ΕΕ σχετικά με το όλο θέμα. Αν δηλαδή στην Ευρώπη και το ΔΝΤ βλέπουν ότι πλέον οι πιέσεις που ασκεί η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση και κυρίως την οικονομία είναι ασφυκτικές και πρέπει να αφήσουν λίγο λάσκα το λουρί δίνοντας οικονομικές ανάσες στην χώρα ή αν πιστεύουν ότι η τρόικα καλώς πράττει στην Ελλάδα και δώσουν το πράσινο στον Τόμσεν και την παρέα του να συνεχίσουν το σκληρό ροκ.

enimerosi24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου