2 Νοεμβρίου 2013

Φωτιές στη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Δ. Χατζησωκράτης, Σ. Λυκούδης και Ν. Τσούκαλη -Ο κ. Λυκούδη υποστήριξε ότι είναι δυνατή η συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ - Επίσης υποστήριξε ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος αφορμή

Τα βέλη του διασταύρωσαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σπύρος Λυκούδης και Νίκος Τσούκαλης με θέμα την προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο κ. Χατζησωκράτης απαντώντας στα στελέχη του κόμματος που πιέζουν για σύμπλευση με τους 58 που υπέγραψαν πρόσφατα κοινό κείμενο για την Κεντροαριστερά, είπε ότι η συζήτηση συνεχίζεται δημόσια. Σημείωσε επίσης ότι θα ήταν δυνατή η προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό αλλάξει θέση στο πολιτικό σκηνικό και στην κυβέρνηση. Επανέλαβε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγές πολιτικών.

Ο κ. Λυκούδης, αντίθετα, από τη δική του πλευρά υποστήριξε ότι είναι δυνατή η συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Επίσης υποστήριξε ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος αφορμή. Υπενθύμισε ότι το πρωί της Πέμπτης, πριν αποχωρίσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, σε σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο μόνος που υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει την επιλογή της αποχώρησης, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη εκτιμούσαν ότι θα παρασύρουν το ΠΑΣΟΚ σε μια παρόμοια απόφαση.

Ο κ. Λυκούδης εξέφρασε την άποψη πως αν έμενε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θα μπορούσε να στριμώξει και τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Άσκησε επίλυσης κριτική στο κείμενο θέσεων του κόμματος που παρουσίασε λίγο νωρίτερα ο κ. Παπαθανασίου και χαρακτήρισε "Βατερλό της λογικής" την άποψη ότι θα μπορούσε να διαμορφωθεί πολιτικός πόλος με το ΠΑΣΟΚ όσο η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση και τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Υπογράμμισε, δε, ότι η πολιτική της ΔΗΜΑΡ είναι αντιφατική.

Τέλος στην ομιλία του ο κ. Τσούκαλης συντάχθηκε στην γραμμή του κ. Χατζησωκράτη και αναρωτήθηκε στην περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ δεν έφευγε από την κυβέρνηση τον Ιούνιο, αν θα έπρεπε να είναι ακόμα σε αυτήν. Αναρωτήθηκε επίσης αν ο κ. Μανιτάκης έπρεπε να παραιτηθεί τον Μάιο όταν του αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και την ανέλαβαν οι κκ Σταμάτης και Στουρνάρας. Ο κ. Τσούκαλης επίσης είπε ότι η ομιλία του κ. Κουβέλη στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί πυξίδα προς το συνέδριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου