3 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: Η «εκδίωξη» της Τρόικας στo πλαίσιo μιας διαπραγμάτευσης συνιστά λανθασμένο χειρισμό

0 σχόλια
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα Real News και στο δημοσιογράφο, Βασίλη Σκουρή:

-Την τρόικα να τη διώξει ο Αντώνης Σαμαράς;

Η «εκδίωξη» της τρόικα στα πλαίσια μιας διαπραγμάτευσης συνιστά λανθασμένο χειρισμό, τα αποτελέσματα του οποίου τα έχουμε δει στο παρελθόν - προ διετίας- με άσχημη τελικά κατάληξη. 

Ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι μία ουσιαστική διαπραγμάτευση και όχι ένας «τσαμπουκάς» με αμιγώς επικοινωνιακές στοχεύσεις, που μεταπίπτει στη συνέχεια σε μια απαρέγκλιτη εφαρμογή των εντολών της τρόικα. Η αλλαγή στη σχέση της χώρας με την τρόικα ώστε η συγκεκριμένη πολιτική να καθορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των εταίρων.

Σχόλιο: Νομίζω ότι πρόκειται για ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, καθώς δεν είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς που παριστάνει εσχάτως τον διώκτη της Τρόικας αλλά είναι και ο Αλέξης Τσίπρας που φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί.

Λείπουν οι μετριοπαθείς τοποθετήσεις από το σημερινό πολιτικό σκηνικό, αν και μόνο αυτές δεν αποδείχθηκαν αρκετές για την εδραίωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό.

www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου