3 Νοεμβρίου 2013

Oι πρώην υπουργοί Βαληνάκης και Φώλιας κατέθεσαν στον ανακριτή για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή

0 σχόλια
Oι πρώην υπουργοί Βαληνάκης και Φώλιας κατέθεσαν στον ανακριτή για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή
«Ξέραμε ότι μας παρακολουθούν συνεχώς οι Αμερικανοί και αλλάζαμε διαρκώς καρτοκινητά για να μιλάμε. Ο κλοιός ήταν ασφυκτικός και για αυτό σε διάφορες συναντήσεις μας στην Ελβετία, και στις Βρυξέλλες είχαμε φθάσει στο σημείο να συνενοούμαστε μέχρι και με ...γκριμάτσες, γιατί ξέραμε ότι οι χώροι συσκέψεων ήταν παγιδευμένοι με κοριούς. Συνήθως καταφεύγαμε σε ανοικτούς χώρους για να μιλάμε με ασφάλεια...».
Οι συγκεκριμένες αναφορές βρίσκονται στην κατάθεση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα που μίλησε για κλοιό τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και για πίεση από τις ΗΠΑ την περίοδο 2005-2009 κυρίως για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας Ρωσίας
Ο κ. Βαληνάκης μιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε ότι «υπήρχε συνεχής ετοιμότητα για να αποφύγουμε διαρροή των συνομιλιών μας». Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο του συγκεκριμένου πρώην κυβερνητικού στελέχους βρισκόταν ανάμεσα στα 104 τηλέφωνα που παρακολουθούνταν από το σύστημα των 14 τηλεφώνων σκιών, στις υποκλοπές της περιόδου 2004-2006.
Σε σχετικές πιέσεις για το ενεργειακό θέμα κυρίως από τον τότε Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ματ Μπράιζα αναφέρθηκε στην κατάθεση που έδωσε επίσης στον Δημήτρη Φούκα κι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου