4 Νοεμβρίου 2013

WSJ: Η Ελλάδα συνεχίζει την... ερωτική της σχέση με το ευρώ

0 σχόλια

«Η τωρινή κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος» υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα σε δημοσιέυμά της

Παρά την 6ετή ύφεση και την ανεργία να έχει φτάσει στο 27%, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη συμμετοχή της στο ευρώ ως ζήτημα τιμής, ενώ το 69% της κοινής γνώμης υποστηρίζει το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Pew σημειώνει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία περιγράφει την... ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ.

«Ίσως τελικά αυτά τα στοιχεία να μην αποτελούν έκπληξη. Η κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά. Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες εδώ και δεκαετίας ώστε να βάλει σε τάξη το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο» υπογραμμίζει η WSJ τονίζοντας πως «η τωρινή κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος».

Η ικανότητα της Ελλάδας αλλά και η θέλησή της να προχωρήσει σε αυτή τη μετάβαση, θα κριθεί και πάλι από σήμερα, καθώς επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα για να σημειώσει ωστόσο πως η « ελληνική κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές για το κενό στον προϋπολογισμό του 2014».

Ακόμη και σε περίπτωση που η Αθήνα διασφαλίσει τη μελλοντική χρηματοδότηση και τα δημοσιονομικά μέτρα, φαίνεται απίθανο η Τρόικα να χαλαρώσει την πίεση για τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις. Αν έκανε κάτι τέτοιο μετά από όλα αυτά, θα ήταν σαν να πρόδιδε την πίστη των Ελλήνων στο ευρώ, καταλήγει το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου