8 Απριλίου 2014

Ο πραγματικός διάλογος Παπανδρέου - Βενιζέλου

0 σχόλια
GAP-Venizelos.jpg

Το Epikairo είναι στην ευχάριστη θέση να σας αποκαλύψει τι ειπώθηκε στις κουίντες της πολιτικής σκηνής του τόπου, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει και το Πρώτο Θέμα αλλά είχε παράσιτα η τηλεφωνική σύνδεση Ελβετία – Ελλάδα με αποτέλεσμα αλλά να παραγγείλει ο κομιστής, άλλα να καταλάβει ο διευθυντής έκδοσης και άλλα να γράψει ο αρχισυντάκτης.

Διαβάστε υπεύθυνα όλη την αλήθεια:

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής τα κορίτσια που δούλευαν στη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ είχαν τα νεύρα τους.  Η ψηφοφορία στη Βουλή για το περίφημο πολυνομοσχέδιο ήταν σε εξέλιξη και δεν προλάβαιναν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα το Your Face Sounds Familiar που είχε εκείνη τη στιγμή ο ΑΝΤ1.

Η ψηφοφορία ήταν κρίσιμη.  Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - όπως το θέλει η παράδοση σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία - απουσίαζε. Το βάρος της εκπροσώπησης της κυβέρνησης έπεσε πάνω στο μενίρ της πολιτικής σταθερότητας της χώρας που ακούει στο όνομα, Ευάγγελος Βενιζέλος.  Ήταν η βραδιά του.  Δράττοντας την ευκαιρία με τις βλακείες του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής μέχρι και για τον καφετζή της Βουλής, ο Ευάγγελος ξεδίπλωσε το ρητορικό του ταλέντο αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να του βγάλει τη γλώσσα για να τον αποστομώσει.  Αυτό δεν πτόησε τον Ευάγγελο και απάντησε κάνοντας τον θόρυβο της κλανιάς με το μπράτσο του στον Τσίπρα, αναγκάζοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πάρει το κόμμα του και να πάει μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος να το παίξει λίγο Γκόρτσος, να κερδίσει τις εντυπώσεις.  Πράγμα το οποίο έκανε αλλά επειδή έβρεχε φάσκελα στα δημοσιογραφικά σαλόνια και στα social media, ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε πάλι στην αίθουσα της Ολομέλειας για να μη βραχεί.  Το ηθικό του Ευάγγελου αναπτερώθηκε.  Είχε κερδίσει τις εντυπώσεις και μάλιστα εν απουσία του στενού του φίλου Αντώνη Σαμαρά.  Όμως η βραδιά έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Απόστολος Κακλαμάνης καταψήφισαν το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αποτέλεσμα να κλάσουν μέντες άπαντες.  Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Τσίπρας είπε στον Λαφαζάνη: «Μαλάκα μου, με αυτούς που μπλέξαμε θα κάτσει καμιά στραβή και θα αναγκαστούμε να κυβερνήσουμε».  «Χτύπα ξύλο ρε γρουσούζη» του απάντησε ο έτερος Καππαδόκης.

Ο Ευάγγελος μούδιασε.  Αφού του γύρισαν ανάποδα δυο φορές τα μάτια, πλησίασε τον Απόστολο Κακλαμάνη και του ανέπτυξε σε απλά «πεζοδρομιακά ελληνικά» τον ορισμό της λέξης «πουστιά».  Ο Νέστορας της πολιτικής θα τον έφτυνε στα μούτρα αλλά απολάμβανε το θέαμα του πανικού του συνομιλητή του λέγοντας του ευγενικά: «Πες και άλλα μωρή μουχρίτσα και σου υπόσχομαι ότι από αύριο οι παραπολιτικές στήλες της χώρας θα σε κράζουν σε συνέχειες».  Ο Ευάγγελος το έπιασε το μήνυμα και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Στο διάδρομο πέτυχε τον Γιώργο Παπανδρέου να συνομιλεί με συνεργάτες του χαμογελαστός.  Τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον προσπέρασε.  Έκανε μια βόλτα και ξαναπέρασε από μπροστά του και τον ξανακοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ξαναπροσπέρασε μπαίνοντας στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου του φώναξε:

Γ.Π. : Που πας Ευάγγελε; Τα γραφεία των Σαμαρικών είναι απέναντι.

Ε.Β. : Συγγνώμη, Γιώργο. Μπερδεύτηκα.

Γ.Π. : Δεν πειράζει, καταλαβαίνω.

Ε.Β. : Μπορώ να σου πω κάτι ιδιαιτέρως;

Μπήκαν στο γραφείο του Παπανδρέου και οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν ήταν εκρηκτικές.

Ε.Β. : Αυτό που έκανες ήταν αλητεία.  Εκμεταλλεύεσαι το κρίσιμο της κατάστασης και προσπαθείς να δημιουργήσεις πρόβλημα αποδομώντας με στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.  Θες να ρίξεις την κυβέρνηση;

Γ.Π. : ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!

Ε.Β. : Γιατί γελάς;

Γ.Π. : Μπα σε καλό σου χριστιανέ μου.  Να με ξεκάνεις θέλεις; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Ε.Β. : Είναι ντροπή σου.

Γ.Π. : Τσαγάκι;

Ε.Β. : Δεν με ενημέρωσες, δεν ήρθες στην Κ.Ο. να πεις τις απόψεις σου!

Γ.Π. : Οι απόψεις μου είναι γνωστές. Εξάλλου εμένα δεν με έπιασε η κοιλίτσα μου να εξαφανιστώ. Ήρθα και ψήφισα αυτό που πίστευα και πιστεύω.

Ε.Β. : Ε...ε...ε...

Γ.Π. : Έχιδνες. Ευάγγελε, τελείωνε.

Ε.Β. : Ανάλαβε τις ευθύνες σου, που είναι πολλές, και κάνε ό,τι νομίζεις.  Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Γ.Π. : Αυτά να τα λες στον ευεργέτη σου τον Σαμαρά.  Συνεννοηθήκαμε;

Ε.Β. : Με τον Σαμαρά θα πάμε, με τον Σαμαρά!

Γ.Π. : Αυτό σου πρέπει. Καληνύχτα, Ευάγγελε. Και καλή τύχη.

Η «συζήτηση» δεν συνεχίστηκε για λίγο ακόμη και έληξε κακήν κακώς εκεί.  Ο Ευάγγελος αποχώρησε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και ο τελευταίος έγειρε την καρέκλα του ανάβοντας για πρώτη φορά στη ζωή του ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.
epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου