31 Οκτωβρίου 2011

" I am all in...!!!!!! "

5 σχόλια
Η οικογενεια Παπανδρεου τελικα, απεδειξε οτι ξερει να παιρνει ρισκο.
Οι λογοι που τελικα εκαναν το Παπανδρεου να παιξει τα ρεστα του καλωντας τους πολιτες σε δημοψηφισμα και παραλληλα ψηφο εμπιστοσυνης στη κυβερνηση?? Πολλοι...

Καταρχας ενα θεσμικο συστημα - πολιτκο συστημα το οποιο δεν σεβεται πλεον απο τους πολιτες, οπως αποδειχθηκε και στους εορτασμους (διαμαρτυριες) της εθνικης επετειου της 28ης Οκτωβρη. Εκει ειδαμε πολιτες(??) ικανους να καταπατησουν ...καθε θεσμο για να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους. Αυτο ομως σημαινει αυτοματα πολλα πραγματα. Σημαινει οτι το Δημοκρατικο Πολιτευμα μπαινει αμεσα σε κινδυνο. Γιατι οποια και αν ειναι η λειτουργια του κρατους και των θεσμων (οσο λαθος και αν ειναι- για μερικους) το να καταλησεις του θεσμους σημαινει οτι καταλυεις και τους νομους, νομους που βοηθανε στη ευρυθμη λειτουργια της κοινωνιας και των ομαδικων ανθρωπινων συνολων.




Συνολο που οπως πολυ καλα ειδε ο κ.Παπανδρεου βρισκονται σε κατασταση αμοκ και χρειαζονται συσπειρωση απεναντι στην χαμενη κοινωνικη συνοχη και τη μισσαλοδοξια καθενος. Η κοινωνια βραζει και οπως πολυ καλα προεβλεψε με λιγη ανευθυνοτητα παραπανω δεν ξερουμε που μπορει να φτασουμε. Χρειαζομαστε συσπειρωση. Εθνικη Συσπειρωση. Ο κ. Παπανδρεου αποβλεπει στην συσπειρωση της γραμμης που εδωσε. Ισως και να μην συμβει αυτο, Η συσπειρωση παντως θα δημιουργηθει,γυρω απο μια ισχυρη απαντηση.

Επιπλεον, λειτουργησε κατα αυτον τον τροπο γτου πυροτεχνηματος. Τα πυρα απο τη κοινοβουλευτικη ομαδα και μεμονομενους βουλευτες-υπουργους πολλα. Ολοι ζητουσαν εκλογες σε ενα μικρο διαστημα για να αποποιηθουν το βαρος της Νεας Συμβασης καθειστωντας σαφες με δηλωσεις τους οτι ισως εριχναν και τη κυβερνηση. Και το βαρος ειναι μεγαλο για αυτους. Το να μην μπορεις αν περπατησεις στο δρομο, να σε γιουχαρουν και καθε μερα εδω και 2 χρονια να ζεισ υπο τετοιο καθεστως πιεσης πρεπει καπου να ξεσπασεις. Και το ξεσπασμα θα γινει τωρα στη κοινωνια..

Και μην γελατε καθολου!Η κοινωνια αυτη τη στιγμη θα αποκτησει το βαρος μιας παρομοιας κοινοβουλευτικης ομαδας του ΠΑΣΟΚ, η οποια ισως θα πρεπει να παει εναντια στον εαυτο της, εναντια στις δεσμευσεις της και ισως και στην υπαρξη της. Δεν ειναι μικρη ευθυνη. Ειναι απο τις εμγαλυτερες αποφασεις που εχει κληθει να λαβει ο ελληνικος λαος για να καθορισει το μελλον του.Γιατι πολυ απλα το δικοπο μαχαιρι μπαινει στο λαιμο της κοινωνιας. Γιαυτο και συνεστησε ο πρωθυπουργος "Προσοχη και ωριμοτητα" απο ολους τους ανθρωπους που κατεχουν δημοσιες θεσεις και λειτουργηματα.Και το δικοπο μαχαιρι ειναι απλο : Βαδιζουμε κατα τα γνωστα στις περικοπες και στις μειωσεις δαπανων ωσπου σε καμμια 10ρια χρονια θα ειμαστε ικανοι να δημιουργησουμε ενα παραγωγικο,δημιουργικο, ισχυρο κρατος ή λεμε οχι στη νεα δανειακη συμβαση και μετα....??
 


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΥΤΟ! ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ! *
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ!!


Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΧΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

*(Παντα ημουν προσεκτικος με τις πλειοψηφιες, αλλα αν βγουνε πολλα τα ΜΜΕ και ασκουν πιεση προς οποιαδηποτε κατευθυνση υποπτευθειτε 2 πραγματα
Νο1:Ποιος εχει το ΜΜΕ εκεινο και αρα γιατι σπρωχνει προς εκεινη τη κατευθυνση..
Νο2: Ποσο τελικα η δημοκρατια μας βρισκεται εδω και πολυ καιρο σε κινδυνο....)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαδιζουμε κατα τα γνωστα στις περικοπες και στις μειωσεις δαπανων ωσπου σε καμμια 10ρια χρονια θα ειμαστε ικανοι να δημιουργησουμε ενα παραγωγικο,δημιουργικο, ισχυρο κρατος με άλλη κυβέρνηση μετά από εκλογές με ελπίδες καλύτερης πολιτικής ή λεμε αφήνουμε τον Γιωργάκη να συνεχίσει την αποδεδειγμένη καταστροφική πολιτικήτου και μετα....??

Αυτό είναι το σωστό ερώτημα πράσινε τενεκέ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι υπεύθυνη η στάση της αντιπολίτευσης και πρέπει να εμπιστευτουμε τον επικίνδυνο τον Σαμαρά η τον αστείο τον Τσίπρα ... Η αλήθεια είναι ότι παρότι διαφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης παραδέχομαι ότι είναι η μονη υπεύθυνη δύναμη σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για το έθνος.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά διαβάζω το sait αυτο!!Ερώτηση στο πρωτ-ΑΓΩΝΙΣΤΗ!Πόσο πασοκος εισαι ρε φίλε!Υπερασπίζεστε το πασοκ οπως και σε αλλα sait που υπερασπίζονται αλλα κόμματα ,λες και ειστε οπαδοί καποιας ομάδας!!Ήμαρτον ρε παιδιά!!!!Δεν ζούμε την δεκαετία του '80 ουτε του '90!!!Τα κόμματα πέθαναν!Απο ποιους περιμένεται να μας σώσουν????Απο όλους αυτους που μας έφεραν σε αυτη την κατάσταση?Είμαστε σοβαροι?Αυτη την στιγμη,σύγκληση Εθνοσυνέλευσης!!Αλλαγή του Συντάγματος!Άμεση και οχι έμεση Δημοκρατία απο τον λαό!!Ποινικές διώξεις σε κόμματα που προεκλογικά υπόσχονται πράγματα που οταν βγούν στην εξουσία δεν κάνουν τπτ!!Ξυπνήστε,μην αφήνεται να μας σπέρνουν την διχόνια μεταξύ μας!!Οι μόνες φορές που προοδεύσαμε σαν λαός ηταν όποτε είμασταν ενωμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω ρε χαρδαμπατι, αν δεν ψηφιστει η δανειακη Συμβαση, λες να σου φταιει η πολιτικη του Γιωργακη..χαρδαμπατι...

Ανώνυμος είπε...

??? Αντιλαμβανεσαι τι γινεται στην Ελλαδα?

Δημοσίευση σχολίου