11 Αυγούστου 2012

το ΠΑΣΟΚ δεν μένει πια εδώ(!;)

0 σχόλια

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, που είναι ΝΔ με ολίγη από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχετικά με θέματα που αφορούν τις συντάξεις -μαϊμού ή τις αποκρατικοποιήσεις .
Ο νέος νεοδημοκράτης υπουργός Βρούτσης υποστήριξε ότι "δεν βρήκε τίποτα" για τις συντάξεις -μαϊμού στο Υπουργείο. Δεν βρήκε τίποτα από όσα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας ελέγχους για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα- μαϊμού, η οποία μάλιστα διέκοψε πάνω από 30.000 τέτοιες συντάξεις το 2011. Όπως ανακοινώνεται, χάος επικρατεί στους ελέγχους που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για τις συντάξεις-μαϊμού αφού η εισαγγελική έρευνα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο Εργασίας δηλώνει πως δεν βρήκε στοιχεία από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ενώ τα στελέχη των Ταμείων ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τη διαδικασία.
Η γραφειοκρατία και η συνεχιζόμενη κρατική αδυναμία σε συνδυασμό με την πολιτική «αβουλία» και ατολμία να θέσουν μπροστά τον μηχανισμό εγκλωβίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίσει τις περιπτώσεις ανθρώπων που έπαιρναν συντάξεις χωρίς να το δικαιούνται επί σειρά ετών.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης δήλωσε ότι από τις 20.000 περιπτώσεις-μαιμού που εντοπίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, στη δικαιοσύνη έφτασαν μόλις 13 υποθέσεις! Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε στο υπουργείο ολοκληρωμένη καταγραφή των υποθέσεων αλλά και των ενεργειών που είχαν γίνει από τον προηγούμενο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη. Γιατί ο πρώην υπουργός δεν άφησε καταγραφή και δεν είχε στείλει σχετικό έγγραφο στα Ταμεία, ώστε να μην επικαλούνται άγνοια; Και αν αυτό δεν ισχύει γιατί δεν διαψεύδει τον νυν υπουργό;
Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται με τις περίφημες αποκρατικοποιήσεις. Η ΝΔ αρχικά υποστήριζε ξεπούλημα, για τα μάτια της τρόικας τις προσπάθειες αποκρατικοποίησης και ενώ δήλωνε υπέρ, συνέχιζε να μιλά για ξεπούλημα. Θυμίζουμε ότι ο Σαμαράς στο Ζάππειο2 (12/5/2011) υποστήριζε ότι αξιοποιώ την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, σημαίνει πείθω κάποιους να επενδύσουν. «..Κανείς δεν επενδύει σε μια Οικονομία που έχει παραλύσει, σε μια κοινωνία που κοχλάζει, σε μια χώρα που τη χτυπούν καθημερινά οι κερδοσκόποι και προεξοφλούν τη χρεοκοπία της. Να λοιπόν, που ξαναγυρνάμε στην ανάγκη Επανεκκίνησης. Αν δεν υπάρξει Επανεκκίνηση, τότε η αξιοποίηση της περιουσίας είναι μάταιη υπόθεση. Μόνο για «ξεπούλημα» θα μπορεί να γίνεται λόγος. Σε ευτελείς τιμές. . Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Όμως, σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά, αν εξαγγείλεις μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, τότε θα ρίξεις τις τιμές ακόμα χαμηλότερα... Αλλιώς πουλάμε «οικόπεδο στην έρημο». Μια κουβέντα μόνο για τον ΟΠΑΠ. Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι προσφέρει τεράστια έσοδα στο κράτος, άμεσα και έμμεσα. Δεν μπορούμε να δώσουμε την κρατική συμμετοχή σε κόστος που ισοδυναμεί με έσοδα δύο τριών-ετών! Αυτό δεν είναι καν ξεπούλημα. Είναι χάρισμα!"

Και τι κάνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Να υπερασπιστεί το έργο του; Να καταγγείλει στο λαό τους τυχοδιωκτισμούς της ΝΔ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου